Serieetta. ESK bandy vann sin serie, men får inte gå upp. På bilden Anders Ulmstedt. Foto: Kent Lundqvist

Vann – men får inte gå upp

Enköpings SK Bandy vann Supertrean i överlägsen stil men på grund av en serieläggning får laget inte en plats i division 2 nästa säsong.

  • Publicerad 10:52, 16 mar 2017

Vi har varit ruskigt bra på att skapa chanser i matcherna.

Det kan tyckas riktigt surt att ESK inte får sitt avancemang, men det finns en logisk förklaring till varför inte Enköpings SK Bandy – som vinner Supertrean i överlägsen stil – inte får en plats i division 2 säsongen 2017/18.

Då seriesystemet håller på att göras om inför nästa säsong betyder det att inget lag flyttas upp till division 2 utan tre lag flyttas ner från division 2 till division 3 till nästa säsong.

– Det gör att det kan bli lite bättre kvalité i serien nästa säsong, det känns väldigt inspirerande, säger spelande tränaren Marcus Björklund.

Från och med nästa säsong är det upp och nedflyttning mellan division 3 och division 2 som vanligt.

Stark säsong

ESK har gjort en storstilad säsong med 13 vinster, en oavgjord och endast en förlust.

Marcus Björklund summerar säsongen så här:

– Den startade lite sådär vad det gäller matcher, de tre första matcherna blev uppskjutna av olika anledningar. Vi visste inte riktigt vad vi kunde vänta oss för kvalité av motståndet. Men när det väl blev matcher gick vi in och satte oss i förarsätet direkt med två vinster före jul och nyår.

Efter ledigheten hade ESK svårt att få fullt lag till matcherna.

– Av de elva matcher spelar vi två matcher med nio spelare och två matcher med tio spelare och sen sju matcher med precis fullt lag.

Betyg på er själva?

– Med tanke på att vi inte alltid har fullt lag är resultaten otroligt bra. Förlusten samt den oavgjorda matchen är när vi spelar med nio spelare.

Vad har gjort er bra?

– Vi har varit ruskigt bra på att skapa chanser i matcherna och väl där har vi tagit vara på dem. Vi snittar 10 gjorda mål per match.  

Om du jämför med tidigare år?

– Spelmässigt har vi har vi tagit stora steg denna säsong och många matcher spelat riktigt fin bandy. Som helhet vill jag påstå att vi spelat den bästa bandyn spelmässigt sedan jag kom till klubben för 6 säsonger sedan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15