Vasalund återvänder till ettan

Det har varit väntat en längre tid och på lördagen blev det klart. Vasalunds IF:s herrlag vinner serien – och återvänder till division 1.

  • Publicerad 13:00, 8 okt 2018

Jag tycker vi spelat attraktivt i år och gjort massor med mål

Vasalunds IF hade två stora mål med 2018. Dels skulle det lokala fotbollsgänget, med 23 säsonger i näst högsta serien, göra säsongen i division 2 ettårig. Dessutom få stor utveckling på de unga spelarna.

Och Vasalund lyckades väl med båda två.

Med två omgångar kvar av division 2 står det redan nu klart att laget är seriesegrare. På lördagen besegrades Skiljebo borta med 1–0 och fastställde succén: Vasa spelar i ettan igen 2019.

– Det känns givetvis jättebra, Vasalund ska verkligen spela i division 1, säger huvudtränaren Nebojsa Novakovic. Att få vinna serien under mitt första år som huvudtränare känns fantastiskt.

Tog kommandot från start

Herrlaget rivstartade och tog åtta raka segrar i inledningen. Det innebar serieledning från start – hela vägen till mål.

– Det har varit en fin resa. Många unga spelare har fått chansen att visa upp sig i år, vilket gläder mig mycket.  

Bra mix i truppen

Truppen har i år bestått av en dryg handfull äldre spelare såsom Kenny Pavey, Patrick Amoah och Linus Malmborg. Alla med rutin från spel högre upp.

Den största delen av laget har bestått av yngre talanger från de egna leden, Afrika och från AIK-samarbetet. En bra mix.

– Det var ett nytt sätt att jobba och jag tycker vi fått ihop en bra grupp och en fin balans. Spelarna har utvecklat varandra och inte bara genom att vinna matcher. Jag tycker vi utvecklat allt som ingår att vara i ett team, till exempel att bli bra kompisar vid sidan av.  

Vad är du mest nöjd med 2018?

– Självklart att vinna serien och att vi spelat fin offensiv fotboll. Jag tycker vi spelat attraktivt i år och gjort massor med mål.

– Även att många yngre spelare fått chansen. Det är inte alltid lätt att satsa på yngre när man vill nå snabba resultat, men i år gick det bra att kombinera detta. Det var bra både för oss och AIK. Målet var att gå upp och ge de unga chansen, och vi lyckades med båda.

Fyra spelare extra viktiga

Bland många starka insatser väljer ”Nesh” att framför allt framhäva fyra spelare: skyttekungen Andreas Rako, mittfältskämpen Moussa Traore, försvarsgeneralen Linus Malmborg samt backtalangen Adam Ben Lamin.

– Rako har visat att han är en stor målgörare och Moussa har dominerat på mitten. I backlinjen har Linus hjälpt de yngre på ett föredömligt sätt, till exempel unge Adam. Dessa fyra har gjort stora intryck på mig i år.      

Två matcher, Valbo (b) och Stocksund (h), återstår innan den ettåriga sejouren avslutas formellt.

– Vi ska vinna båda matcherna och därför utvärdera och gå vidare. Sätta ribban för nästa år, avslutar Novakovic som är positiv till att fortsätta i klubben.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00