Vasalund tappar viktig försvarskugge

Vasalund tappar en viktig spelare inför återkomsten i division 1. Lagpappan och försvarsresen Patrick Amoah, 32, väljer istället att skriva på för IFK Haninge i tvåan.

  • Publicerad 15:00, 3 jan 2019

Den 32-åriga Solnasonen slog igenom i moderklubben Djurgården 2004 och var från 2007 proffs i Europa. Bland annat i Spanien och Belgien.

Efter en säsong i Huddinge skrev Patrick Amoah på för Vasalund 2016. Med sin rutin och pondus blev han sedan en viktig kugge i VIF:s backlinje. Den senaste säsongen tog han en viktig roll som lagpappa då laget vann division 2 och återvände till ettan.

Men det blir ingen återkomst till division 1 för mittbacken. Amoah väljer att stanna i division 2 och skrev i dagarna på för IFK Haninge.

–Jag ser fram emot att representera klubben och hoppas kunna bidra med mina kvaliteter och egenskaper till ett redan bra lag och att vi tillsammans tar det en nivå till, säger han till nya klubbens hemsida.  

Inga andra spelarnyheter kring Vasas herrlag är officiella. På ledarsidan står det klart att Dalibor "Dali" Savic tillkommer som assisterande tränare.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Polisen: Minderåriga kan ligga bakom hotet mot Råsunda skola

Nyheter En gärningsman identifierad Den situation som vållade ett stort polispådrag i fredags vid Råsunda skola är på väg att klaras upp. Enligt polisen rör det sig troligtvis om två hotfulla personer som båda är minderåriga.tisdag 22/1 15:00

Händelsen på Råsunda skola utreds

Nyheter Staden håller fortsatt beredskap Ett par dagar har gått sedan larmet kom om en hotfull man vid Råsunda skola. Både Solna stad och polismyndigheten håller just på för fullt att utvärdera och utreda de hotfulla händelser som berörde...tisdag 22/1 9:10

Så länge får du köa för en lya i Solna

Nyheter Fler bostäder förmedlade i länet under 2018 Under 2018 förmedlades 265 hyreslägenheter i Solna via Bostadsförmedlingen i Stockholm. För ett vanligt hyreskontrakt krävs i genomsnitt 13 år i kön, lite kortare eller längre beroende på var i...lördag 19/1 7:30