Vasalund tappar viktig försvarskugge

Vasalund tappar en viktig spelare inför återkomsten i division 1. Lagpappan och försvarsresen Patrick Amoah, 32, väljer istället att skriva på för IFK Haninge i tvåan.

  • Publicerad 15:00, 3 jan 2019

Den 32-åriga Solnasonen slog igenom i moderklubben Djurgården 2004 och var från 2007 proffs i Europa. Bland annat i Spanien och Belgien.

Efter en säsong i Huddinge skrev Patrick Amoah på för Vasalund 2016. Med sin rutin och pondus blev han sedan en viktig kugge i VIF:s backlinje. Den senaste säsongen tog han en viktig roll som lagpappa då laget vann division 2 och återvände till ettan.

Men det blir ingen återkomst till division 1 för mittbacken. Amoah väljer att stanna i division 2 och skrev i dagarna på för IFK Haninge.

–Jag ser fram emot att representera klubben och hoppas kunna bidra med mina kvaliteter och egenskaper till ett redan bra lag och att vi tillsammans tar det en nivå till, säger han till nya klubbens hemsida.  

Inga andra spelarnyheter kring Vasas herrlag är officiella. På ledarsidan står det klart att Dalibor "Dali" Savic tillkommer som assisterande tränare.

Stockholm Direkt