FEM. Linus Malmborg och hans Vasalund var till slut fem poäng ifrån nytt kontrakt i division 1 norra. Foto: Anders Ekström

Vasalunds IF åker ur division 1 norra

Förra året kvalade Vasalunds IF till superettan – i år åker de ur ettan. Efter ett svagt 2017 får herrlaget nu börja om i division 2 nästa år. – Vi är alla väldigt besvikna, säger sportchefen Chengis Rehman.

  • Publicerad 16:00, 6 nov 2017

Vi siktar på att göra detta kortvarigt

Möjligheten att få stanna kvar i ettan fanns inför avslutningsomgången. Om Vasalunds herrar slog Umeå på lördagen, samtidigt som Sollentuna eller Sandviken tappade poäng kunde VIF klara kontraktet.

Men så blev inte fallet.

Vasalund fick bara 1-1 mot Umeå och beseglade då sitt eget öde. Vasalund åker ur division 1 norra 2017 och får nu börja om i division 2 nästa år.

– Tråkigt, såklart. Vi är alla väldigt besvikna, säger sportchefen Chengis Rehman.

Förra året kvalade Solnagänget till superettan, men har i år alltså inte räckt till. En av anledningarna stavas fem tappade tongivande offensiva spelare.

– Vi lyckades inte att ersätta dem i år. Vi ville dessutom ge våra yngre spelare chansen men de har inte riktigt kunnat fylla de platserna. Förra året tyckte jag även att vi hade stolpe in, i år var det tvärtom, fortsätter Chengis.

Vasalund har under resans gång försökt att förändra laget och bytt tränare två gånger. Men förgäves.

– Vi fick tyvärr inte de resultaten vi ville med Kalle Karlsson och då korrigerade vi (Banda). Men det blev inte den förbättring man trodde och då vi korrigerade igen (Babar Rehman). Då fick vi faktiskt till en förbättring men det räckte ändå inte till.

Var det rätt att inte förlänga med Pascal Simpson efter förra årets succé?

– Man kan alltid vara efterklok, men att fem tongivande spelare försvinner betyder mycket. Då spelar tränarrollen mindre roll.

För första gången på drygt 19 år är Vasalund i division 2 igen.

– Vi siktar på att göra detta kortvarigt och ta oss tillbaka på en gång, säger Chengis Rehman och drar paralleller till succélaget Östersund.

– För fem år sedan spelade vi 3-3 borta mot Östersund. De åkte då ur ettan och påbörjade sin nystart. Nu gäller samma sak för oss: nystart. Vi ska göra detta kortvarigt och gör en ”Östersund”.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

De ska prata mobbning – i Grekland

Nyheter Fyra ungdomar från fritidsgården Q-lan i Bergshamra deltar i ett EU-finansierat utbytesprojekt i Grekland i sommar. Temat är mobbning. – Jag hoppas få tips på saker man skulle kunna göra för att...tisdag 19/6 10:39

Mördare vill ha tidsbestämt straff

Nyheter En man som 2004 dömdes till livstids fängelse för att ha knivhuggit sin fru till döds inför sina barn har begärt att få sitt straff tidsbestämt. Som grund för begäran anförs att mannen nu suttit...måndag 18/6 11:58