SEGER. Via Felix Dahlgrens aviga 2–1-mål återtog Väsby kommandot i bortamatchen mot Hanviken. Först fram att gratulera var Nick Hedemyr. Foto: Arne Rundlöf

Väsby fick inget gratis mot Hanviken

För en stund såg Vilda Väsby i kväll ut att överta serieledningen i östra hockeyettan, men Hudiksvall slank ur Segeltorps fälla. Själva undkom Väsbyspelarna med viss förskräckelse mot segerlösa Hanvikens SK.

  • Publicerad 23:00, 9 okt 2019

3–1 (1–0, 1–1, 1–0) på bortais mot Hanviken var precis så tufft som siffrorna berättar. En tillsynes ostämt och långt ifrån helengagerat VIK-trupp hade stora bekymmer att komma till i hemmalagets zon.

– Det är en svår match, Hanviken gör det tajt för oss överallt. Vi möter fem man i en box och dom kämpar hårt, säger Christian Holmblad som till slut skulle inta huvudrollen.

Matchöppningen lovade en enkel trepoängare. Redan i tredje minuten gick Jonatan Asplund, backlån från AIK, på ett mellanting mellan avslut och framspelning. Pucken bromsades upp av en klubba och Elliot Lorraine fick oattackerad den serverad och knäppte in ledningsmålet.

Om resten av perioden kan sammanfattas som en dag på jobbet, så var den andra stundom präglad av oskärpa.

Logisk kvittering

Hanvikens spelare tog tillfället, morskade upp sig och satte Edvin Olofsson på en del prov. Väsbymålvakten höll tätt till matchen nått halvvägs, då tappade försvarskompisarna bort Joel Ahlin som sopren framför mål styde in en passning från blålinjen.

Någon längre skrämselhicka hann det aldrig bli tal om i väsbylägret. Ur en möjlighet som knappt fanns stred Felix Dahlgren till sig pucken utmed förlängda mållinjen. Felvänd tog han en halv piruett och med sig i vändningen hade han pucken på backhand och det hade målvakten Hugo Edlund inget försvar mot. Både pucken och Edlund hamnade lite dråpligt i målburen.

Holmblads smörpassning avgjorde

Sista perioden blev den mest stabila, sett med Vilda Väsby-ögon. Hanviken bjöds på ytterst få tillfällen att utjämna. Men det krävdes något extra för att skapa tryggheten. Den ordnade Christian Holmblad.

– Tur för honom att han gjorde mål, annars hade han fått höra det i båset, säger Holmblad och skrattar.

3–1 kom tidigt i perioden. På känt maner åkte "Homer" över blålinjen och utmed sargen till han med en mjuk, avig passning släppte in pucken till backen Martin Liljekvist som fick oceaner av tid och utrymme att hitta nät bakom Hugo Edlund.

I matchens slutskede fick Holmblad en jättechans att definitivt avgöra. I friläge valde han att lägga klubban mellan egna ben men fick inte upp pucken.

– Jag har gjort den på träning, nu fick jag inte till lyftet. Det får bli nästa gång.

Ingen serieledning

När Väsbys bärgat trepoängaren låg serieledande Hudiksvall under mot Segeltorp med drygt fem minuter kvar i Glysishallen. Väsby var då i serieledning, men med tre mål på lika många minuter vände hälsingarna och försvarade förstaplatsen i tabellen.

Matchens tre stjärnor

*** Christian Holmblad

** Edvin Olofsson

* Felix Dahlgren

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt