MÅL. Christoffer Gozzis (nr 19) 2–1-mål räckte inte för att säkra en plats i allettan. Foto: Arne Rundlöf

Väsby föll i norrortsderbyt

Väsby Hockey skulle i kväll säkra en plats i allettan genom att ta en poäng i norrortsderbyt mot Vallentuna BK. Gästerna ville annat och skakade liv i streckstriden inför de två sista omgångarna.

  • Publicerad 22:59, 5 dec 2018

Vallentuna vinner inte resten av sina matcher

Det låg i luften att hemmamatchen mot ärkerivalen VBK, som hade allt att vinna, skulle bli en kraft- och attitydmätning.

Gästerna vann båda från första till sista minut. Vallentuna är enda laget som har möjlighet att snuva Väsby på en plats i allettan och man tog den första av fyra måstematcher. Välförtjänt.

Joel Östman, i ett par säsonger tongivande Väsbyback, satte agendan när han gjorde sitt allra första mål för säsongen. Det small bara till i Linus Ryttars vänstra kryss.

Väsbys väg in i matchen kom när två VBK-spelare drog på sig utvisningar inom en dryg minut. Spelet i fem mot tre hackade betänkligt, innan gästerna var fulltaliga hann dock Vladimir Lukacik få rätt riktning med sitt slagskott.

Mellanperioden var länge mållös. Närmast var Väsbys Ludvig Witta-Adamsson i ett friläge och Andreas Paulsson, VBK:s Väsby Hockeyprofil, innan Christoffer Gozzi åkte in pucken efter 17.53. Huvuddomaren konfererade med båda sina assisterade innan han bestämde sig för att det inte varit en sparkrörelse inblandad.

Väsbys ledningen kändes bräcklig inför tredje perioden och den var borta innan fem minuter tickat undan. Aningens övertända VBK:are drog på sig två utvisningar mitt i perioden. Väsby etablerade positionsspel i båda, hänsynslösheten, pucktempot och effektiviteten lös dock med sin frånvaro.

Motsatsen visade gästerna. 16.07 fick Väsbybacken Fredrik Falk syna botbänken, 16.20 hittade pucken in vid Linus Ryttars vänstra stolpe.

Förutsättningarna inför sista veckan är att Vallentuna har tre matcher kvar på schema. VBK måste vinna samtliga med start mot Visby/Roma, i Visby, på fredag. VBK har därefter Segeltorp och Hammarby. Maximalt kan VBK nå 38 poäng.

Väsby har med två återstående matcher, mot jumbon Hanviken och Visby/Roma, 37 poäng. En poäng till ska räcka, för VBK har en klart, klart sämre målskillnad än Väsby.

– Vallentuna vinner inte resten av sina matcher, de har inte den stabiliteten, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström samlat.

Du låter väldigt lugn och trygg, är det så?

– Ja.

Tryggare än att förlita sig till att VBK inte avslutar med nio poäng, är att besegra Hanviken på söndag. Lagens möte i Tyresö ishall den 21 oktober slutade i 7–0-seger för Väsby. Skottstatistiken var 43–11.

Att Väsby inte tar minst en poäng på söndags känns avlägset

Väsbys tre stjärnor

*** Vladimir Lukacik

** Manfred Ehlers

* Christoffer Gozzi

Fler nyheter i Vi i Väsby

Restaurang Tiger blir Tasty – satsar på tapas

Nyheter På tisdag nyöppnar Ferit och Mahir på Centralvägen I tre månader har en av Väsbys mest populära restauranger varit stängd för ombyggnad. Men nu är väntan över. På tisdag blir gamla Tiger på Centralvägen nya Tasty – och satsar på tapas i stället för...fredag 24/5 13:50

Byggherrar klara för Väsby Entré

Nyheter Men Väsbys Bästa fortsatt kritiskt till projektet Nu har merparten av byggherrarna i Väsby Entré fått sina markanvisningsavtal godkända av kommunen. Men detaljplanen är ännu inte godkänd. Och Väsbys Bästa är kritiskt till projektet, som man menar...fredag 24/5 6:15

Kommunen bryter löfte om bastu

Nyheter Gåva till Finlands hundraårsjubileum dras tillbaka När Finland fyllde hundra år 2017 lovade kommunen att bygga en bastu vid Kairobadet. Men pengarna drogs tillbaka och nu bryts löftet till Väsbys 4 000 sverigefinländare.torsdag 23/5 16:13
Stockholm Direkt