MÅL. Christoffer Gozzis (nr 19) 2–1-mål räckte inte för att säkra en plats i allettan. Foto: Arne Rundlöf

Väsby föll i norrortsderbyt

Väsby Hockey skulle i kväll säkra en plats i allettan genom att ta en poäng i norrortsderbyt mot Vallentuna BK. Gästerna ville annat och skakade liv i streckstriden inför de två sista omgångarna.

  • Publicerad 22:59, 5 dec 2018

Vallentuna vinner inte resten av sina matcher

Det låg i luften att hemmamatchen mot ärkerivalen VBK, som hade allt att vinna, skulle bli en kraft- och attitydmätning.

Gästerna vann båda från första till sista minut. Vallentuna är enda laget som har möjlighet att snuva Väsby på en plats i allettan och man tog den första av fyra måstematcher. Välförtjänt.

Joel Östman, i ett par säsonger tongivande Väsbyback, satte agendan när han gjorde sitt allra första mål för säsongen. Det small bara till i Linus Ryttars vänstra kryss.

Väsbys väg in i matchen kom när två VBK-spelare drog på sig utvisningar inom en dryg minut. Spelet i fem mot tre hackade betänkligt, innan gästerna var fulltaliga hann dock Vladimir Lukacik få rätt riktning med sitt slagskott.

Mellanperioden var länge mållös. Närmast var Väsbys Ludvig Witta-Adamsson i ett friläge och Andreas Paulsson, VBK:s Väsby Hockeyprofil, innan Christoffer Gozzi åkte in pucken efter 17.53. Huvuddomaren konfererade med båda sina assisterade innan han bestämde sig för att det inte varit en sparkrörelse inblandad.

Väsbys ledningen kändes bräcklig inför tredje perioden och den var borta innan fem minuter tickat undan. Aningens övertända VBK:are drog på sig två utvisningar mitt i perioden. Väsby etablerade positionsspel i båda, hänsynslösheten, pucktempot och effektiviteten lös dock med sin frånvaro.

Motsatsen visade gästerna. 16.07 fick Väsbybacken Fredrik Falk syna botbänken, 16.20 hittade pucken in vid Linus Ryttars vänstra stolpe.

Förutsättningarna inför sista veckan är att Vallentuna har tre matcher kvar på schema. VBK måste vinna samtliga med start mot Visby/Roma, i Visby, på fredag. VBK har därefter Segeltorp och Hammarby. Maximalt kan VBK nå 38 poäng.

Väsby har med två återstående matcher, mot jumbon Hanviken och Visby/Roma, 37 poäng. En poäng till ska räcka, för VBK har en klart, klart sämre målskillnad än Väsby.

– Vallentuna vinner inte resten av sina matcher, de har inte den stabiliteten, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström samlat.

Du låter väldigt lugn och trygg, är det så?

– Ja.

Tryggare än att förlita sig till att VBK inte avslutar med nio poäng, är att besegra Hanviken på söndag. Lagens möte i Tyresö ishall den 21 oktober slutade i 7–0-seger för Väsby. Skottstatistiken var 43–11.

Att Väsby inte tar minst en poäng på söndags känns avlägset

Väsbys tre stjärnor

*** Vladimir Lukacik

** Manfred Ehlers

* Christoffer Gozzi

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med -9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00