BACKAR. Fredrik Falk och Oliver Horrsell (nr 10) var delaktiga Väsbys reducerings- och kvitteringsmål. De tre poängen hamnade dock i Borlänge. Foto: Maria Ahlm

Väsby föll i premiären av allettan

Vilda Väsby gav sig ingen pangstart när allettan inleddes borta mot Borlänge. Sista två minuterna kvitterade laget till 2–2, men hann också släppa in avgörande 2–3 och få ett kvitteringsmål bortdömt.

  • Publicerad 00:50, 28 dec 2019

Borlänge HF ock Väsby IK HK tjuvstartade på fredagskvällen norra allettan. Inför drygt 800 vittnen blev det en kamp där spelkvaliteten kom i andra hand. Men redan i andra minuten hade Pontus Karlsson stångat sig till två bra chanser att sätta Väsby i förarsätet.

Istället var det hemmalaget som kopplade grepp strax efter att Väsby stått emot i ett först boxplay.

Första kurret dröjde inte länge, det andra blev kostsamt för Väsbylaget. I en situation intill avbytarbåset gick känslorna överstyr, det renderade i 5 + 20 minuter för Leonard Forselius och två minuter för en Borlängespelare.

Väsbyiterna redde ut den stormen, men tappade kreativitet och perioden var Borlängelagets.

– Första är inte bra. Den andra klart bättre, utan att vi kommer till chanser, menar assisterande tränaren Nicklas Pettersson.

Tidigt baklängesmål

Tredje akten var Väsbys, i synnerhet efter att hemmalagets andra mål, i powerplay, ramlar in bakom Edvin Olofsson. Olofsson var tveklöst den mest lysande väsbyiten, utan honom mellan stolparna hade det inte blivit en jämn drabbning i Borlänges hockeyborg.

Nere för räkning blommade Väsbylaget.

– Vi är överlägsna, säger Nicklas Pettersson.

Oliver Horrsell hissade i åttonde minuten upp reduceringen i nättaket och fortsättningen blev en intensiv jakt på kvitteringsmålet. Det kom sedan Olofsson lämnat kassen, Fredrik Falk skjutit från blålinjen och Pontus Karlsson styrt in 2–2.

16 sekunder senare (18.43) återtog BHF ledningen efter ett mönsteranfall där Markus Persson, masarnas notoriske målskytt, lämnats obevakad vid bortre stolpen.

Dramatiskt slut

Värsta dramatiken återstod dock. I slutminuten parkerade Väsbyspelarna ånyo runt Borlängemålet och med tre sekunder kvar höjde ett par av dem sina klubbor i luften.

Mål?

Nej!

Domaren fattade ett annat beslut än Väsbyspelarna. Vilket fick Christian Holmblad med flera att koka av ilska. Deras bestämda uppfattning var att en BHF-spelare skyfflade till sig pucken med handen efter att den varit över mållinjen.

– Vi har pucken inne, det är fler gubbar som ligger där och de har en spelare som blockerar den innanför, alltså i målet. Det är riktigt surt, säger Oliver Horrsell, som i tyckte att man i stora drag gjorde en bra inledningsmatch i allettan.

Främsta orsaken till förlusten var spelet i powerplay. Under andra halvan av matchen gavs det tre tillfällen att nyttja spelformen. Endast ett "PP" kan, med tvekan, ges godkänt. Ett var så undermåligt att hemmapubliken gavs möjlighet att jubla när BHF-kvartetten spelade bort 30-40 sekunder utan att Väsbyspelarna rörde pucken.

I fjol blev det 5–1 till Borlänge i Borlänge och Väsby vann hemma. Det bör finnas revanschlust i Väsbylägret när masarna kommer till Vilunda på måndag

STORSPELADE: Edvin Olofsson svarade för flera kvalificerade räddningar, men han och laget tvingades ändå kapitulera. Foto: Jonny Andersson

Matchens tre stjärnor

*** Edvin Olofsson

** Manfred Ehlers

* Martin Liljekvist

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbys energi tröt i Piteå

Nyheter Tappade 3–1 till förlust i sudden death Väsby Hockey dukade för tre poäng i söndagens bortamatch mot Piteå, i motsats till dagen innan blev dock tredje perioden den tyngsta. Piteå HC vände och vann i sudden death, 4–3.söndag 19/1 19:10

Väsby vände 0–2 till 3–2 mot Teg

Sport Oliver Horrsell avgjorde i sudden death Backen Oliver Horrsell ordnade extrapoängen för Väsby Hockey i lördagens bortamatch mot Teg. Från egen zon svarade han för en spelvändning, två mot en och avslutade utan assistans till 3–2 i sudden...lördag 18/1 19:30

Här fyndar du i Upplands Väsby

Nyheter Fattiga januari – då kan du shoppa på loppisar och second hand Kläder, prylar, möbler – allt kan du hitta second hand i Väsby. Många tänker "hållbart köpande", men för andra är fattiga januari den månad då plånboken ekar som tommast. Vi i VäsbyDirekt listar fem...fredag 17/1 16:09
Stockholm Direkt