BACKAR. Fredrik Falk och Oliver Horrsell (nr 10) var delaktiga Väsbys reducerings- och kvitteringsmål. De tre poängen hamnade dock i Borlänge. Foto: Maria Ahlm

Väsby föll i premiären av allettan

Vilda Väsby gav sig ingen pangstart när allettan inleddes borta mot Borlänge. Sista två minuterna kvitterade laget till 2–2, men hann också släppa in avgörande 2–3 och få ett kvitteringsmål bortdömt.

  • Publicerad 00:50, 28 dec 2019

Borlänge HF ock Väsby IK HK tjuvstartade på fredagskvällen norra allettan. Inför drygt 800 vittnen blev det en kamp där spelkvaliteten kom i andra hand. Men redan i andra minuten hade Pontus Karlsson stångat sig till två bra chanser att sätta Väsby i förarsätet.

Istället var det hemmalaget som kopplade grepp strax efter att Väsby stått emot i ett först boxplay.

Första kurret dröjde inte länge, det andra blev kostsamt för Väsbylaget. I en situation intill avbytarbåset gick känslorna överstyr, det renderade i 5 + 20 minuter för Leonard Forselius och två minuter för en Borlängespelare.

Väsbyiterna redde ut den stormen, men tappade kreativitet och perioden var Borlängelagets.

– Första är inte bra. Den andra klart bättre, utan att vi kommer till chanser, menar assisterande tränaren Nicklas Pettersson.

Tidigt baklängesmål

Tredje akten var Väsbys, i synnerhet efter att hemmalagets andra mål, i powerplay, ramlar in bakom Edvin Olofsson. Olofsson var tveklöst den mest lysande väsbyiten, utan honom mellan stolparna hade det inte blivit en jämn drabbning i Borlänges hockeyborg.

Nere för räkning blommade Väsbylaget.

– Vi är överlägsna, säger Nicklas Pettersson.

Oliver Horrsell hissade i åttonde minuten upp reduceringen i nättaket och fortsättningen blev en intensiv jakt på kvitteringsmålet. Det kom sedan Olofsson lämnat kassen, Fredrik Falk skjutit från blålinjen och Pontus Karlsson styrt in 2–2.

16 sekunder senare (18.43) återtog BHF ledningen efter ett mönsteranfall där Markus Persson, masarnas notoriske målskytt, lämnats obevakad vid bortre stolpen.

Dramatiskt slut

Värsta dramatiken återstod dock. I slutminuten parkerade Väsbyspelarna ånyo runt Borlängemålet och med tre sekunder kvar höjde ett par av dem sina klubbor i luften.

Mål?

Nej!

Domaren fattade ett annat beslut än Väsbyspelarna. Vilket fick Christian Holmblad med flera att koka av ilska. Deras bestämda uppfattning var att en BHF-spelare skyfflade till sig pucken med handen efter att den varit över mållinjen.

– Vi har pucken inne, det är fler gubbar som ligger där och de har en spelare som blockerar den innanför, alltså i målet. Det är riktigt surt, säger Oliver Horrsell, som i tyckte att man i stora drag gjorde en bra inledningsmatch i allettan.

Främsta orsaken till förlusten var spelet i powerplay. Under andra halvan av matchen gavs det tre tillfällen att nyttja spelformen. Endast ett "PP" kan, med tvekan, ges godkänt. Ett var så undermåligt att hemmapubliken gavs möjlighet att jubla när BHF-kvartetten spelade bort 30-40 sekunder utan att Väsbyspelarna rörde pucken.

I fjol blev det 5–1 till Borlänge i Borlänge och Väsby vann hemma. Det bör finnas revanschlust i Väsbylägret när masarna kommer till Vilunda på måndag

STORSPELADE: Edvin Olofsson svarade för flera kvalificerade räddningar, men han och laget tvingades ändå kapitulera. Foto: Jonny Andersson

Matchens tre stjärnor

*** Edvin Olofsson

** Manfred Ehlers

* Martin Liljekvist

Fler nyheter i Vi i Väsby

Han vill skapa ett kulturcenter i Järnvägsparken

Nyheter Väsby konsthalls grundare har planer på akvarellcenter och kulturkafé Kulturkafé, akvarellcenter och utomhusutställningar. Väsby konsthalls grundare Ricardo Donoso har stora planer för Järnvägsparken.måndag 27/1 11:46

Effektivt Väsby vann klart

Sport Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26
Stockholm Direkt