MÅLSKYTT. Rasmus Sörgardt gjorde två mål i förlustmatchen mot Visby/Roma. Foto: Johan Borehed

Väsby föll på Gotland

Väsby Hockey fick ingen skrällstart i södra allettan. Det läckte bakåt i båda lagen och Visby/Roma utnyttjade chanserna bäst till seger med 6–4 (1–1, 3–2, 2–1).

  • Publicerad 22:08, 29 dec 2017

Jag tycker inte att resultatet är rättvist

Ett stukat Vilda Väsby tog i förmiddags färjan över till Visby. Saknades ombord gjorde matchvinnartyperna Felix Fjällkeborn och Lubomir Fetkovic, men väl på isen fanns det backar som axlade rollen som målskyttar. Rasmus Sörgardt gjorde två mål i power play och Nicklas Sjölund ett.

Problemet var dock passiviteten i egen zon.

– Något mål beror nog på passivitet. Vi håller oss inte helt och hållet till matchplanen, av det lär vi oss att det inte går att tumma på några detaljer, säger tränaren Markus Odén, som ändå tar med sig en del positivt.

– Vi gör en gedigen match och vi tror på det här. Det finns flera delar att bygga vidare på, men också detaljer att slipa på. Jag tycker inte att resultatet är rättvist. Vi kan ta en, kanske två, poäng i kväll.

Väsby gjorde det bra i matchupptakten och tidigt hade Linus Pellfolk en bra chans men pucken lyfte inte tillräckligt utan Visbymålvakten Sammy Gustavsson fick stopp på den med översta kanten av benskyddet.

Strax senare kom jättechansen att koppla grepp när två Visbyspelare drog på sig utvisningar i samma sekvens.

– Jag stod med deras sportchef. Han klagade inte så mycket, båda utvisningarna var nog befogade, säger Tom Tärnström, Väsbys sportchef.

En minut tog det innan Väsbys PP-uppställning fått ner Visbys tre försvarande utespelarna i knät på Gustavsson och från nära håll placerade Rasmus Sörgardt pucken i dennes högra kryss.

Resten av perioden vägde över till hemmalagets fördel och när Sörgardt åkte på Väsbylagets andra tvåa sprack Linus Ryttars nolla.

1–1 efter första 20 blev till Visbyledning 4–3 efter andra perioden. Rasmus Sörgardt och Linus Pellfolk såg till att Väsby vände 2–1-underläge till 2–3-ledning, men sista två minuterna blev tunga. Visby kvitterade blixtsnabbt till 3–3, därefter åkte Christoffer Gozzi och Nicklas Sjölund ut med 34 sekunders mellanrum.

– Petig utvisning på Gozzi, Sjölunds är svår att klaga på, han drar på ett slagskott och pucken går över bortre utvisningsbåset, säger Tom Tärnström.

I fem mot tre gjorde gutarna 4–3 med tolv sekunder kvar av perioden. Skotten så långt pekade på klar dominans från hemmalaget, 39–21.

Omgående i tredje fick Sjölund sin revansch. Från 4–4 gick dock allt hemmalagets väg.

5–4 och 6–4 kom inom loppet av drygt två minuter, det sista med fyra minuter kvar. Väsby tog tidigt ut Linus Ryttar för att få kontakt, det gav inte önskat resultat.

– Surt. Speciellt som Visby inte känns så bra, säger Tom Tärnström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Transdev tar över bussdriften i Väsby

Nyheter Landstinget har beslutat att anlita företaget Transdev för driften av busstrafiken i Väsby från juni nästa år, i stället för den nuvarande operatören Arriva. Kravet som landstinget ställt är att...onsdag 20/6 11:15

Två bilbränder i Väsby i natt

Nyheter Två bilar på två olika adresser sattes i brand i centrala Väsby i natt.onsdag 20/6 10:20