Väsby grejade tre poäng med ett nödrop

Vissa segrar saknar rosenrött skimmer och Vilda Väsbys tre poäng via 4–3 mot Segeltorp innehöll istället en uppsjö dålig gnista, slarv och nödrop.

  • Publicerad 22:10, 13 nov 2019

Väsby reste till onsdagens bortamatch mot Segeltorp med bottennappet mot Huddinge (1–6) i färskt minne. Revansch var det uttalade målet.

Den fick truppen. Utan att övertyga.

Laget tog ledningen tidigt när Jesper Kemi och Felix Dahlgren fick in pucken framför mål där backen Gabriel Österberg störtade in.

Psykologiskt viktigt var även 2–0-målet. Nick Hedemyr var med 13 mål hetast av Väsbyspelarna i fjolårets grundserie. Nu gjorde han sitt tredje på 15 matcher och det bör gagna hans självförtroende i skarpa lägen.

Tama avslut

I kväll gav det dock ingen effekt på vare sig honom eller laget. Avsluten var generellt inte kliniska.

– Första halvan av matchen är ganska bra, vi för spelet och skapar lägen. Sedan är det som att vi tar för lätt på det, säger Jesper Kemi som i kväll jubilerade med sin 300.e match i division1/hockeyettan (läs mer om jubilaren i helgens tidning, Vi i VäsbyDirekt).

Tränaren Viktor Tuurala sträckte ut tiden till "45 ganska bra minuter".

– Sedan tappar vi fokus och faciliterar deras offensiv och det är inte bra, fortsätter Väsbytränaren.

Timeout blev väckarklocka

Det straffade sig sånär. Elliot Lorraines 4–1-mål, tidigt i tredje perioden, hann aldrig sjunka in innan Huddingelaget reducerade. När sedan Filip Runbjer förde hemmalaget ännu närmare tog Väsbys lagledning omgående timeout.

Och Segeltorp kom inte närmare, trots en slutlig möjlighet i powerplay.

– Vi kopplar på på slutet, säger Väsbytränaren, som kunde konstatera att resultaten i övriga matcher gick Väsbys väg. Som tabelltrea med 31 poäng i östra hockeyettan har laget sex poängs marginal till en trio med 25. Skuggar dessa gör Huddinge med 24 poäng,

Matchens tre stjärnor

*** Felix Dahlgren

** Oliver Horrsell

* Christoffer Gozzi

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt