3–0. Lagkaptenen Christoffer Gozzi (längst bort) visade vägen med sitt andra mål. Foto: Arne Rundlöf

Väsby Hockey har seriesegern i en ask

Med en omgång kvar kan Väsby IK HK i praktiken titulera sig seriesegrare i östra hockeyettan 2019/20. 7–2 mot Sollentuna stärkte lagets målskillnad och ska Visby/Roma lugga Väsby krävs en gränslös målorgie på onsdag.

  • Publicerad 20:30, 8 dec 2019

Det är 14 år sedan Väsbys representationslag senast vann en serie på dagens nivå. Nu är det nära att upprepas.

Med en omgång kvar skiljer tre poäng mellan Väsby (48 poäng) och Visby/Roma (45). Gotlänningarna har med det möjligheten att komma ifatt, men det kräver för deras del seger mot Hammarby på onsdag. Och att Väsby samtidigt förlorar mot Vallentuna.

Hämta in tre poäng räcker dock inte för Visbylaget. Man ska dessutom hämta in 18 mål.

Och det känns orealistiskt med 9–0 till VBK i Vallentuna och 0–9 till V/R i SDC-hallen (Hammarbys hemmahall). 2–0 och 0–16 är minst lika orealistiskt.

Avvaktar med firandet

Gratulera känns likväl tidigt och tränaren Viktor Tuurala är inte angelägen att i förtid ropa ut att det är klart.

Däremot är han klar över att han förfogar över den bästa Väsbytruppen, under hans regi, som nått allettan.

– Absolut. Men eftersom det återstår en match har jag inte summerat intrycken av den här hösten, säger Viktor Tuurala.

Backbekymmer

Väsby kom till spel med endast fem krya backar. 1.30 in i andra perioden återstod tre: Fredrik Falk, Robin Karlsson och Martin Liljekvist. Detta sedan Oliver Horrsell klivit av med nackproblem och Gabriel Österberg blivit omtöcknad efter en tackling. Som ersättare fick Tuurala skicka ner centrarna Jesper Kemi och Jonathan Rodensjö.

– Dom och övriga forwards skötte det defensiva väldigt bra, säger Väsbytränaren.

Täta mål avgjorde

Fem sex minuter efter ommöbleringen kom rycket. Sollentuna var med i matchen fram till att Pontus Karlsson fintade bort Benjamin Johansson och gjorde 2–0 i powerplay. 50 sekunder senare gjorde Christoffer Gozzi sitt andra mål. Med Manfred Ehlers 4–0 i 16:e minuten var poängstriden över och så dags hade derbyfrustrationen redan tagit vid.

Fortsättningen blev en i vissa avseenden stökig match, med mer tjafs än tabellägena gav fog för.

Viktor Tuurala summerade det som "cirkus". Och avsåg med det de provokationer och dumheter som SHC-spelarna utsatte sig själva och egna laget för. Väsbyiterna var inga gosiga nallebjörnar bland sängkuddarna, men höll sig något timidare.

Med jämn fördelning, två för vardera lag, utdömdes dock fyra matchstraff.

Ur detta framkom en tydlig bild av skillnaden i skicklighet mellan lagen samt en slutlig målboom med fyra mål sista två och en halv minuterna. Alfons Nordberg gjorde Sollentunalagets andra reduceringsmål. Men Väsby gjorde tre, varav Fredrik Falks 6–2 var ett läckert solomål.

Spikade slutresultatet gjorde Robin Karlsson med någon tiondel till "hesa Fredrik".

Matchens tre stjärnor

*** Christoffer Gozzi

** Fredrik Falk

* Robin Karlsson

2-MÅLSKYTT. Liksom Christoffer Gozzi gjorde Manfred Ehlers två mål i norrortsderbyt. Foto: Arne Rundlöf

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen tar över skola efter konkurs

Nyheter 45 barn får gå i tillfällig skola i Rotebro Skolan Kokalite med ungefär 150 barn och elever har gått i konkurs. Sollentuna kommun tar över grundskolan och ett privat bolag tar över förskolan.tisdag 21/1 16:30

Sollentuna volleyboll tog efterlängtat guld

Nyheter "Det är det största som hänt i min karriär" Sollentuna volleybollklubb är 2020 års Grand prix-mästare och når sin största framgång på 22 år. Under söndagen tog herrarna guld mot Örkelljunga med tre raka vinster.tisdag 21/1 11:37

Här öppnar Norrorts första gamingcenter

Nyheter "Du lämnar frugan eller mannen när du shoppar" I veckan öppnar det första gamingcentret i Norrort. Med plats i Täby centrum hoppas ägarna kunna locka ännu fler till spelvärlden.måndag 20/1 17:02
Stockholm Direkt