TÄT: Edvin Olofsson höll nollan när Väsby säkrade avancemanget till allettan via 4–0 mot Wings. Foto: Jonny Andersson

Väsby klart för allettan

Vilda Väsby är klart för allettan, på väg mot poängrekord och serieseger. Eftermiddagens 4–0-seger speglade viljan att vinna norrortsderby mot Wings.

  • Publicerad 20:00, 1 dec 2019

Det är för fjärde säsongen i följd som Väsby IK HK kvalificerar sig bland landets 20 bästa division 1-klubbar. Tidigare gånger har laget som mest tagit 44 poäng i grundserien, med tre omgångar kvar har Väsby nu spelat till sig 43 poäng. Det finns således ett rekord att slå, men assisterande tränaren Nicklas Pettersson stretchar målsättningen.

– Vi vill vinna serien. Vi läste på hemsidan att det var länge sedan Väsby vann en serien. Nu kan vi göra det och går för det. Men, det är ändå inte nu vi ska vara som bäst, säger "Boba" Pettersson.

Väsby är på bättre målskillnad än Hudiksvall ny tvåa i tabellen. Visby/Roma toppar med 45 poäng, men har en match mer spelad.

Bra tändning

Det kändes i hallväggarna att Väsbylaget skulle sälja sig dyrt i Pinbackshallen. Wings vann mötet i Vilundaparkens ishall och under Viktor Tuuralas år som huvudtränare har det ofta påtalats att man inte ska förlora båda matcherna mot något lag.

Engagemanget var så påslaget att Elliot Lorraine redan i andra minuten drog på sig en utvisning sedan han på väg mot avbytarbåset slitit klubban ur händerna på en Wingsspelare som stod i eget avbytarbås. Till saken hör att Lorraine strax innan haft en 10-15 sekunders diskussion med domaren och såg sig förfördelad.

Detta första "PP" löste inte upp några knutar för hemmalaget. Väsbys försvarsspel var bra från början och inte minst Edvin Olofsson tät. 21-åringen, med hockeyrötterna i bandystaden Lidköping, skulle hålla sin tredje nolla i höst och i sista perioden var den kampen mest spännande.

Så dags hade hans lagkamrater stängt matchen. Tillbaka efter munoperation gav Jonathan Rodensjö Väsby ledningen i första perioden. Tidigt i andra perioden rakade backen Fredrik Stridlund, ståendes på knä, in 2–0.

Hilmerstams första seriemål

3–0, halvvägs in i matchen var speciellt. Tobias Hilmerstam har tidigare gjort mål i försäsongsmatcher, nu gjorde han sitt allra första i seriespel och det kändes i målgesten och när han, som traditionen numera bjuder, åkte förbi lagkompisarnas handskar, fick han så intensiva dunkar att hjälmen var halvvägs ner på nacken.

Knappt fem minuter senare gjorde Nick Hedemyr 4–0. Nick är en notorisk målskytt som haft problem att hitta nät och han var minst lika lättad som nämnde Hilmerstam.

Resten blev en match mellan Wings och Edvin Olofsson. Det var på vippen att hemmaspelarna hittade rätt, å andra sidan brände Nick Hedemyr och Leonard Forselius varsitt friläge.

Nollan var alltså Olofssons tredje. Han hade sedan tidigare spikat igen mot Hammarby och Hudiksvall.

– Det ska man tacka laget för. En nolla gör man inte själv, säger han ödmjukt.

– Vi gör det bra i dag. Vi går för hundra procent i varje match, men det klart att vi inte ville förlora två matcher mot Wings. Vi är ett bättre lag än Wings, summerade Nicklas Pettersson.

MÅLFRITT. Oliver Horrsell och Nick Hedemyr hjälps åt att hålla Edvin Olofssons kasse fri från påhälsning. Foto: Bror Rosenback

Matchens tre stjärnor

*** Fredrik Stridlund

** Felix Dahlgren

* Christian Holmblad

Fler nyheter i Vi i Väsby

Kommunen tänkte om – satsar på öppna förskolan igen

Nyheter "Positivt om man som politiker kan ändra sig" Politikerna tänkte om –  till glädje för både Väsbyföräldrar och småttingar. Öppna förskolan på Dragonvägen har åter öppet fem dagar i veckan.onsdag 22/1 11:00

Person knivhuggen i centrala Väsby

Nyheter En person anhållen misstänkt för grov misshandel En person blev på tisdagseftermiddagen knivskuren i centrala Väsby. Polisen vill inte gå in på närmare var i Väsby det skedde. En person greps senare samma kväll misstänkt för grov misshandel och är...tisdag 21/1 17:22

Testar: Så ska Väsbybornas psykiska hälsa bli bättre

Nyheter Kommunen med i nytt pilotprojekt Psykisk ohälsa är ett stort - och dyrt - samhällsproblem. Nu startar Region Stockholm ett samarbetsprojekt för att förbättra den psykiska hälsan hos invånarna. Upplands Väsby är en av pilotkommunerna.tisdag 21/1 16:53
Stockholm Direkt