Väsby kom undan med blotta förskräckelsen

Sollentuna HC var i slutsekunden millimeter i från att lugga Vilda Väsby på poäng i eftermiddagens derby. Hemmalaget vann med 4–3 (1–0, 2–1, 1–2). – Det är skönt att vara tillbaka där jag hör hemma, menade Lubomir Fetkovic som gjorde 3–1 och spelade fram till 4–1.

  • Publicerad 21:06, 3 dec 2017

Det är skönt att vara tillbaka där jag hör hemma

Derbyt i östra hockeyettan slutade sånär 4–4. Klockan var på 19.59 och tiondelar när det klingade till bakom Måns Johansson i Väsbykassen. Sedan drunknade stolpklangen i ljudet av slutsignalen och många på läktarplats ruskade på huvudet, för flertalet handlade det om en ruskning av lättnad.

– Vi ska inte ge Sollentuna chans att komma tillbaka efter att vi gjort 4–1, säger Väsbytränaren Markus Odén, som bara var halvnöjd.

– Jag tycker att det finns en styrka i att vinna trots att vi inte gör en perfekt match. Vi lyckades med det som var uppgiften. Vinna.

Sollentunalaget var hungrigare och minst lika bra som Väsby. För trots en drömöppning med mål i första offensiva framstöten, kuggade Väsbyspelet egentligen aldrig i. Johan Sellerstrands mål i andra minuten kunde dock Väsby rida på i en hel period, men mellan stolparna fick Måns Johansson svettas.

– Vi har i några veckor spelat så här energiskt och efter 1–1-målet äger vi matchen fram till utvisningarna, säger SHC-tränaren Mikael Erdtman.

De två täta utvisningarna, efter 11.12 och 12.34, blev kostsamma för SHC. Förs t vräkte backen Nicklas Sjölund in 2–1 och endast 15 sekunder senare small det igen. Rejält. För första gången i höst, i andra matchen efter återkomsten, fick Lubomir Fetkovic fritt för sitt slagskott och Benjamin Johansson var chanslös.

– Oj ja, det kändes jättebra, säger slovaken. Det är skönt att vara tillbaka där jag hör hemma. Jag trivdes inte i Asplöven och blev less på hockey. Det var en tuff tid.

Hans leende spricker upp vid påminnelsen om att han hade del i förarbetet till det som kom att bli segermålet. Sist på pucken var Martin Lundberg.

– Visst är det här en match vi inte vill förlorar, säger lagkapten Lundberg. Jag tycker ändå att det var lugnt inför, inga extra nerver som jag kände av i omklädningsrummet. Slutminuterna blev onödigt spännande, ändå skönt och rättvist att vi vinner.

Zane Jones reducerade till 4–2 och Felix Såsser till 4–3. Mer blev det inte och rättvist var inget Mikael Erdtman fick med i sin analys.

– Väsby blir rädda sista sex minuterna. Det känns surt att vår svit med poäng i sex raka matcher sprack. Vi stökar till det rejält och ska väl ha en poäng, tycker jag.

Vägen till vinst går ofta genom bra power play. Väsbys "PP"-recept har hittats av en duo – Rob'n'Ras.

Rob'n'Raz slog på musikscenen på 1990-talet. Om Robin Karlsson och Rasmus Sörgardt är några musiker är tveksamt. De kan spela annat. Och i PP är det just nu en fröjd att se de två Väsbyprodukternas samarbete och positionsrockader, som banat väg för mål i flera matcher i följd.

Till sist: Stort beröm till speakern Bosse Hagman som uppfattade ett akut sjukdomsfall i funktionärsgänget och rådigt tillkallade sjukvårdspersonal samtidigt som han bröt matchen. Givet ska alla som hjälpte till också ha en stor eloge.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45

"Jag kunde inte i min livligaste fantasi tro detta"

Nyheter Fästmön la ut smyginspelad video på nätet Leif Berglund (S) avgår som kommunfullmäktiges ordförande. Detta efter att en film cirkulerat på nätet där han kallar andra politiker för nazister. Nu berättar Leif Berglund själv om vad som...tisdag 17/7 9:45