MÅLSKYTTAR. Pontus Karlsson (t.v) gjorde 2–0- och 4–0-målet. Elliot Lorraine gjorde 3–0, 7–0 och avslutande 8–0. Foto: Johan Borehed

Väsby krossade Hudiksvall

Vilda Väsby krossade i kväll Hudiksvall i hälsingarnas egen hockeyborg. Allt gick Väsbylagets väg, 8–0 var ändå inte i överkant mot ett HHC som inte alls stod att känna igen.

  • Publicerad 23:00, 16 jan 2019

Vi är obekväma för Hudiksvall och blir belönade för arbetet

Med en alltid svår bortamatch på spelschemat började onsdagen motigt för Vilda Väsby. Innan avresan till Hudiksvall tvingades Lubomir Fetkovic lämna återbud på grund av feber. Med en annan center, Jesper Kemi, på skadelistan sedan tidigare, var "Lubos" frånvaro inget bra besked för tränarduon Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson.

På isen kom det aldrig att märkas. Hudiksvalls HC, suveräna seriesegrare i östra hockeyettan och förmodat topplag i norra allettan, var aldrig inne i matchen.

Falk visade vägen

Samtidigt skapade Väsbylaget sig en drömstart. Direkt på Christoffer Gozzis tekning nöp Fredrik Falk på en kantstående puck och strax senare rakade Pontus Karlsson i en lika fladdrande puck. Därmed hade ett lätt stukat Väsby två måls ledning efter dryga fyra minuter.

Och det skulle kommer mer.

Detta trots att hela domartrion samtidigt måste ha blundat när Felix Lööv däckades av en klubba i ansiktet och blödde ymnigt. Det heter att spelaren har ansvar för sin klubba och oaktat att det var en olyckshändelse så borde väl påföljden varit 2 + 2 minuter för HHC-spelaren?

– Det finns en ny regelbedömning, säger Viktor Tuurala. Det behöver inte bli utvisning om klubban far upp i samband med att du skjutit i väg pucken. Jag tror att det är något sådant, men kan inte hur det ska bedömas.

Straffet utmätte Väsbylaget på egen hand två byten senare. Manfred Ehlers sköt i stolpen och in bakom målvakten, Magnus Åkerlund, tog sig Elliot Lorraine för att i nästa sekund knacka in 0–3.

0–4 efter 40 sekunder

Isen var ännu spegelblank när Pontus Karlsson, trängd och i halvknepig vinkel, lirkade upp pucken i närmsta krysset till 0–4 i början av andra perioden.

Och det skulle komma mycket mer.

Ludvig Wiita-Adamsson skickade in 0–5 och med det målet fick Magnus Åkerlund nog och överlät åt Andreas Bosson att försvara hemmakassen.

Bosson höll tätt i några minuter, sedan hittade Johannes Nilsson luckan mellan hans benskydd.

I tredje akten gjorde Elliot Lorraine mål i numerärt underläge och slutligen sitt tredje och lagets åttonde.

– Enormt stark av grabbarna att, efter en del motstuds sista veckan, samla ihop sig och göra den här insatsen. Vi är obekväma för Hudiksvall och blir belönade för arbetet, säger Viktor Tuurala.

Karlsson var segerviss

Han anser själv att han är ringrostig i vissa situationer, det är ändå upplyftande att se Pontus Karlsson tillbaka på isen efter skador, skador och sjukdom.

– Det känns bra. Är kul, men det fattas en del.

Kan du beskriva den här konstiga, oanade matchutvecklingen?

– Vi kommer ut och tar kommandot. Driver på mål och är noggranna på linjerna. Starten gör att Hudiksvall hamnar på hälarna. Jag är lite överraskad, men trodde på seger inför matchen, säger Pontus Karlsson.

Väsbys stjärnor

*** Pontus Karlsson

** Fredrik Falk

* Linus Ryttar

LISTA: Här är SL:s ALLA nya priser

Nyheter Prisförändringarna i SL-trafiken 2020 Nästa vecka klubbar trafiknämnden i Region Stockholm igenom SL:s nya biljettpriser för 2020. Här är de nya SL- priserna som föreslås för alla biljetter i Stockholms kollektivtrafik.måndag 18/11 10:38

Väsby slog till med tennissiffror

Sport Serieledande Hudiksvall besegrades med 6–0 Väsby Hockey tätade till toppstriden i östra hockeyettan när serieledande Hudiksvall besegrades med övertygande 6–0. Matchen avgjordes i första perioden där Christian Holmblad bjöd på show.söndag 17/11 19:40
Stockholm Direkt