ELFTE SEGERN. Väsby övertog tillfälligt serieledningen efter 8–4 mot Strömsbro. Foto: Arne Rundlöf

Väsby serieledare i ett dygn

Om så bara för ett dygn övertog Vilda Väsby serieledningen i östra hockeyettan via fredagens 8–4-seger mot Strömsbro. Greppet kopplades mitt i andra perioden, men tredje akten var den mest stabila.

  • Publicerad 00:30, 23 nov 2019

I en förhandsintervju inför matchen i Gävle varskodde Christian Holmblad om den form han på träning sett Elliot Lorraine vara i.

"Homer" är inte bara en bländande passningskreatör utan även god siare.

När matchen i Testebo Arena summerades hade den alltid hårt arbetande Lorraine tre mål på sitt konto. Ändå var han inte helt nöjd med lagets prestation.

– Helt okej. Vi sitter väl kvar i bussen i första och lite i andra, släpper till för mycket chanser. Men vi tar över mer och mer ju längre matchen går.

Svängdörrar

Första perioden blev märklig. Med två tidiga mål, av Lubomir Fetkovic och nämnde Lorraine, var det dukat för en angenäm kväll för Väsbylaget. Spelarna läste nog också in det scenariot och tummade på ödmjukheten. Igen.

Det gjordes fem mål på knappa tolv minuter och till pausvilan var Strömsbro ifatt. Utan att egentligen vara med i matchen.

– Det börjar bli lite frustrerande. Vi börjar riktigt bra, ändå slutar perioden 3–3 vilket är ruggigt frustrerande, säger backen Mikael Lengmo.

Just Lengmo fick förmånen att bryta den knepiga situation baklängesmålen försatt Väsbylaget i. Efter en charmant upprullning, signerad Johannes Nilsson och Leonard Forselius, hade Lengmo ett ledigt mål och skicka pucken i.

Täta mål

Två minuter senare gjorde i powerplay Elliot Lorraine sitt andra mål och av bara farten skickade Christian Holmblad in 6–3, men inte heller detta ryck stängde alla dörrar för hemmalaget. Lika svaga som gästrikarna var i egen zon var man effektiva offensivt och avståndet var bara två mål inför de sista 20 minuterna.

Sista tredjedelen var Väsbys bästa. Spelarna såg till bryta ner hemmalagets offensiva intentioner och när Manfred Ehlers, efter blixtsnabba pass av Nick Hedemyr och Johannes Nilsson, stötte in 7–4 var trepoängaren bärgad.

Slutpunkt fick Elliot Lorraine sätta med sitt tredje mål i tom bur.

Segern innebär att Väsby toppar tabellen på bättre målskillnad än Visby/Roma.

– Det är skönt, det är väl första gången på ett tag, säger Elliot Lorraine som inte hyllades med kepsar inslängda på isen. Däremot skickade Christian Holmblad in sin hjälm som en hyllning.

Väsby blir dock av med serieledningen på lördagen när mötet tabelltrean Hudiksvall tar emot Visby/Roma och fullbordar 17:e omgången.

Foto: Arne Rundlöf

Matchens tre stjärnor

*** Elliot Lorraine

** Christian Holmblad

* Jesper Kemi

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt