LEDDE LÄNGE. Väsby hade 1—0 i 53 minuter men Almtuna vann i sudden death. Foto: Arne Rundlöf

Väsby skakade om allsvenska Almtuna IS

Vilda Väsby var fem minuter ifrån att ta en fin försäsongsskalp mot Almtuna IS och först i sudden death kunde Uppsalalaget visa att det skiljer en division mellan lagen.

  • Publicerad 22:00, 23 aug 2019

För första gången på 17 år möttes på fredagskvällen forna antagonisterna Almtuna IS och Väsby IK HK i hockeyrinken. Den stukade allsvenska klubben skulle egentligen ramlat ur allsvenskan och varit seriekonkurrent till Väsby i vinter, men fick en friplats till följd av att skånska Pantern slängde in handduken i somras.

Uifrån förutsättningarna ska därför kvalitén på trupperna vara likvärdig och det visade Väsbylaget. Laget vann första perioden på poäng och fick med sig 1—0 via Pontus Karlssons kyliga avslut i andra minuten.

Mellanakten var Almtunas till en början men Uppsalalagets uddlöshet var påtaglig och Linus Ryttar behövde egentligen aldrig briljera. Väsby kunde försvara sin ledningen och med Christian Holmblad på spelhumör och Nick Hedemyr med chanserna fanns det bud på 0—2.

Almtuna vände

I tredje perioden fick hemmalaget mer tryck i anfallszon och när Väsbyfostrade Tobias Liljendahl i 15:e minuten skickade pucken mot mål hittade Villiam Haag fram med klubban och styrde in kvitteringsmålet som tog duellen till förlängning.

Den varade in i femte minuten innan Marcus Karlström avgjorde för Almtuna.

Väsbys backar stod genomgående för gedigna insatser och även offensivt gavs det positiva besked. Väsby hade väl så många bra målchanser som hemmalaget.

– Det är ett lite tråkigt resultat, men vi spelar som vi ska göra, säger lagkaptenen Christoffer Gozzi. Jag tycker att vi skapar fler lägen än Almtuna och det ska stärka oss i att vi är på rätt väg i vår process.

Chans att avgöra hade just Gozzi i förlängningen.

— Jag tycker att jag ska göra mål, samtidigt gör målvakten en bra räddning.

Oroande skada

Ett rejält orosmoln för Väsby var en situation i första perioden där energispelaren Pontus Karlsson fick en illa riktad tackling. Han fick hjälpas av isen och det är bara att hoppas att det inte handlar om en svårare knä- eller benskada utan "bara" en lårkaka.

HALVNÖJD. Christoffer Gozzi var nöjd med insatsen men besviken över resultatet. Foto: Arne Rundlöf

Fler nyheter i Vi i Väsby

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01

Här slår blixten ner – mitt i snöstormen

Nyheter Flera samtal till polisen om misstänkt detonation i Väsby På tisdagskvällen fick polisen in flera samtal om en detonation i centrala Väsby. Ljudet visade sig komma från ett blixtnedslag med efterföljande åskknall. Åskväder i februari hör dessbättre till...onsdag 26/2 11:10

Väsby IK HK är en seger från allsvenska kvalserien

Sport Vann första finalmatchen mot Halmstad Hammers Vilda Väsby har några fingrar fler än Halmstad HF på pokalen som delas ut till segrarna i hockeyettans final. Första duellen i bäst av tre vanns med 1–0 nere i Halmstad, men det osade katt under hela...tisdag 25/2 22:20
Stockholm Direkt