LEDDE LÄNGE. Väsby hade 1—0 i 53 minuter men Almtuna vann i sudden death. Foto: Arne Rundlöf

Väsby skakade om allsvenska Almtuna IS

Vilda Väsby var fem minuter ifrån att ta en fin försäsongsskalp mot Almtuna IS och först i sudden death kunde Uppsalalaget visa att det skiljer en division mellan lagen.

  • Publicerad 22:00, 23 aug 2019

För första gången på 17 år möttes på fredagskvällen forna antagonisterna Almtuna IS och Väsby IK HK i hockeyrinken. Den stukade allsvenska klubben skulle egentligen ramlat ur allsvenskan och varit seriekonkurrent till Väsby i vinter, men fick en friplats till följd av att skånska Pantern slängde in handduken i somras.

Uifrån förutsättningarna ska därför kvalitén på trupperna vara likvärdig och det visade Väsbylaget. Laget vann första perioden på poäng och fick med sig 1—0 via Pontus Karlssons kyliga avslut i andra minuten.

Mellanakten var Almtunas till en början men Uppsalalagets uddlöshet var påtaglig och Linus Ryttar behövde egentligen aldrig briljera. Väsby kunde försvara sin ledningen och med Christian Holmblad på spelhumör och Nick Hedemyr med chanserna fanns det bud på 0—2.

Almtuna vände

I tredje perioden fick hemmalaget mer tryck i anfallszon och när Väsbyfostrade Tobias Liljendahl i 15:e minuten skickade pucken mot mål hittade Villiam Haag fram med klubban och styrde in kvitteringsmålet som tog duellen till förlängning.

Den varade in i femte minuten innan Marcus Karlström avgjorde för Almtuna.

Väsbys backar stod genomgående för gedigna insatser och även offensivt gavs det positiva besked. Väsby hade väl så många bra målchanser som hemmalaget.

– Det är ett lite tråkigt resultat, men vi spelar som vi ska göra, säger lagkaptenen Christoffer Gozzi. Jag tycker att vi skapar fler lägen än Almtuna och det ska stärka oss i att vi är på rätt väg i vår process.

Chans att avgöra hade just Gozzi i förlängningen.

— Jag tycker att jag ska göra mål, samtidigt gör målvakten en bra räddning.

Oroande skada

Ett rejält orosmoln för Väsby var en situation i första perioden där energispelaren Pontus Karlsson fick en illa riktad tackling. Han fick hjälpas av isen och det är bara att hoppas att det inte handlar om en svårare knä- eller benskada utan "bara" en lårkaka.

HALVNÖJD. Christoffer Gozzi var nöjd med insatsen men besviken över resultatet. Foto: Arne Rundlöf

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nu får Väsbyborna tycka till om arkitektur

Nyheter Kommunen vill veta hur du vill att framtidens Väsby ska se ut Hur vill du att Väsby ska se ut i framtiden? Det undrar kommunen som i veckan inledde en stor enkätundersökning bland Väsbyborna om arkitektur och byggande.tisdag 17/9 16:11

"Vi har hittills inte sagt nej till någon och det är vårt mål"

Sport MOTOCROSS. Crosskolan på Vikbanan lockar motorsugna barn och ungdomar varje onsdag UVMK:s populära crosskola fortsätter att öka för varje år. Trots ett stort tryck är alla välkomna att börja. – Alla som vill köra cross här ska kunna göra det, säger huvudansvariga Yvonne Arvidsson.tisdag 17/9 12:00

Rotebroleden fortfarande inte helt färdig

Nyheter Nattarbeten pågår Klart våren 2019 står det på skyltarna som omgärdar Rotebroleden – men än så länge pågår bygget på sina håll. Här är nya tidsplanen.tisdag 17/9 11:37
Stockholm Direkt