MÅLGLÄDJE. Christian Holmblad har gjort 1–0 och omfamnas av Pontus Karlsson, Fredrik Falk och Lubomir Fetkovic. Foto: Bror Rosenback

Väsby slog till med tennissiffror

Väsby Hockey tätade till toppstriden i östra hockeyettan när serieledande Hudiksvall besegrades med övertygande 6–0. Matchen avgjordes i första perioden där Christian Holmblad bjöd på show.

  • Publicerad 19:40, 17 nov 2019

Efter en månads skadefrånvaron återkom Christian Holmblad i spel mot Segeltorp i onsdags. Då såg han lite vilsen ut, i kväll var Vilda Väsbys playmaker tillbaka med spelhumör.

"Han är rätt bra", menade sportchefen Tom Tärnström efter första perioden.

Det var dagens understatement.

"Homer" fick väldigt god assistans när han gjorde 1–0 och 2–0. Båda avsluten var vackra, det andra så kyligt att hemmapubliken inte kunde sitta till i stolarna. Men frågan är om inte "hans" och lagets 3–0 ska rankas högst. Intill sargen gjorde Holmblad ett par dribblingar på blålinjen och med ett blindpass bakom ryggen, där pucken gick längsmed linjen hittade han klubbladet på framstörtande Jonathan Rodensjö. Passningen ställde i princip alla schack matt och Rodensjö hade fri väg att sikta och placera pucken bakom Magnus Åkerlund, hälsingarnas målvakt.

"Fem plus"

– Jag såg honom komma, det var bara att vänta in honom, var Holmblads analys av målet.

Han höll sitt andra som det snyggaste, dock ansåg han att samtliga var drömmål och väl värda "fem plus"

Väsbys första period var säsongens bästa. Det gick förvisso lika fort mot Enköping, nu var det dock serieledarna som inte bjöds på en enda yta och fick ett mindre bombardemang emot sig.

Efter nämnda urladdningen mot Enköping följde två slätstrukna insatser mot Huddinge och Segeltorp.

Och nu detta, hur kom det sig?

– Man ska vara lika laddad till alla matcher, men det klart att det är enklare att tagga till till en match som den här, säger Christian Holmblad.

Olofsson höll nollan

Med 3–0 i ryggen skruvade Väsbsyspelarna ner på tempot i andra perioden och Edvin Olofsson fick göra rätt för dagarvode. Det gjorde han på bästa tänkbara sätt och när hela laget ridit ut ett boxplay kom den första av två moralkvävande mål för Hudik. Både Elliot Lorraine och Christoffer Gozzi var nära att raka in 4–0, det blev slutligen Gabriel Österberg som hittade rätt när han stötte till som tredje spelare framför mål.

Av bara farten gjorde Leonard Forselius 5–0 och spänningen var över innan lagen fick ta andra pausvilan.

Fastställde tennisresultatet gjorde Jonathan Rodensjö med en styrning på Fredrik Falks backskott.

Väsby är kvar som tabelltrea, tre poäng efter Visby/Roma.

Matchens tre stjärnor

*** Christian Holmblad

** Fredrik Falk

* Jonathan Rodensjö

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt