SJU KRAMKALAS. Efter 7–3 mot Hanviken behöver Väsby sannolikt bara ta en poäng till för att fixa avancemanget till allettan. Foto: Bror Rosenback

Väsby tog ett jättekliv mot allettan

Östersund, Piteå, Teg och Borlänge är några av lagen som väntar Väsby Hockey under andra halvan av säsongen 2019/20. Kanske är det till och med så att trotjänaren Jesper Kemi får drömmen uppfylld – en match inför släkt och vänner i Kiruna.

  • Publicerad 22:40, 27 nov 2019

Visst är det väl så att Vilda Väsby säkrade avancemanget till allettan med kvällens 7–3 (3–0, 1–1, 3–2) mot Hanviken. Det krävs nämligen något bortom förstånd och utopi för att laget ska tappa marginalen på elva poäng som man har till Vallentuna BK under strecket. Dock är det tolv poäng kvar att spela om, och kladdar spelarna som i mellanakten mot Hanviken är osvuret bäst.

Men knappast.

Het Holmblad

Bortsett från andra perioden var kvällens insats en styrkedemonstration. I andra minuten låg första pucken i buren bakom gästernas målvakt Hugo Edlund. Christian Holmblad gjorde målet och han skulle ha tre individuella poäng, två mål och ett assist, med sig in till första pausvilan.

Inför tredje perioden hade Väsby 4–1 och omgående kom ett andra bedövande ryck.

Robin Karlsson övergång blev klar för under onsdagen och frispelad av Christian Holmblad gjorde hemvändaren som Lubomir Fetkovic för några veckor sedan – mål i comebacken.

– Skönt. Första för i år.

Den 24-årige backen kände av att han knappt varit på is på en månad, ändå var det uppenbart att han blir en tillgång för laget resten av säsongen. I synnerhet var han rejäl utefter sargen.

Tolv sekunder efter Karlssons mål gjorde Oliver Horrsell 6–1, med det var trepoängaren i hamn.

Dröm kan förverkligas

Om det kan anses för tidigt att tala om en fortsättning i allettan, är det än vanskligare att vinka till sig Jesper Kemi för att höra hur han ser på att få spela i Lombiahallen, Kiruna, efter nyår.

Det är långtifrån klart vilka lag som går till allettan från norra hockeyettan. I dagsläget är det ändå en kamp mellan Kiruna IF och Kiruna AIF, men med Kalix som hot.

– Jag känner några i IF, men fler i AIF och där spelar ju brorsan (Philip Kemi. reds anm). Nu ser det väl ut som att Kiruna IF tar sig till allettan. Att få komma upp och spela i Kiruna är en dröm jag haft sedan jag flyttade ner. Jag tror att det blir lite extra publik, säger Jesper med brett leende.

Matchens tre stjärnor

*** Christian Holmblad

** Oliver Horrsell

* Fredrik Stridlund

Visa merVisa mindre

HEMLÄNGTAN. Faller alla bitar på plats får Jesper Kemi under åttonde säsongen i Väsbytröjan till sist visa upp sig för släkt och vänner i Kiruna. Foto: Jonny Andersson

Stockholm Direkt