SEGERMÅL. Pontus Karlsson ansluter till Christoffer Gozzi och Elliot Lorraine som inlett firandet av 3–1-målet. Foto: Bror Rosenback

Väsby undkom med blotta förskräckelsen

Vilda Väsby hade marginalerna på sin sida när Kiruna IF besegrades med 3–2. Med 17 sekunder kvar klingade det till i ribban bakom hemmamålvakten Edvin Olofsson.

  • Publicerad 19:30, 11 jan 2020

Väsby spelar i helgen dubbelmatcher mot de mest nordliga konkurrenterna i norra allettan. Först att gästa Vilundaparkens ishall var Kiruna och intrycket var att de långväga gästerna tog väsbyiterna på sängen. Det krävdes ett powerplay mitt i första perioden för att det offensivt skulle hända saker. Utfallet var en puck i ribban från Christian Holmblad och en i stolpen från Fredrik Stridlund.

1–0 kom i periodens näst sista minut. Backen Fredrik Falk dröjde sig kvar en bit in i anfallszon och när pucken letade sig ut från trängseln i sarghörnet hade han fri gata att titta, sikta, ladda och pucken landade under Jesper Erikssons ribba.

Kiruna vann skotten i första perioden, gick på allt med fart, fysik och pondus. Dock utan de riktig kvalificerade målchanserna och det låg i luften att ytterligare ett Väsbymål skulle dämpa gästerna.

Målet kom – efter dubbelt olyckliga omständigheter, sett med Kirunaögon – när Christian Holmblad fick assistans för att pucken skulle "snubbla" över mållinjen.

Men inte hade spelarna från gruvstan slut på krut. Reduceringsmålet av Henrik Maers Clausen kom omgående och var inte alls oförtjänt.

Gozzi på rätt plats

– Man visste ingenting sedan innan, men de kämpade på som attan och var jobbiga att möta, säger Christoffer Gozzi, Väsbys lagkapten, som blev matchvinnare.

Målet som frälste Väsby kom med drygt fem minuter kvar. Kiruna hade precis fått in en utvisad spelare när Martin Liljekvist vräkte på ett skott från backplats. Pucken gick utanför, returen från sargen blev dock till ett extra assist för ledig vid målvaktens vänstra stolpe stod Gozzi.

– Vi gör en stabil match, i tre perioder en bra försvarsmatch och de skapar inte så mycket, säger, Christoffer Gozzi.

"Målvaktsöga"

Frågan är om han förträngde de två slutminuterna? Gästerna tog ut målvakten och plöjde till sig ett reduceringsmål med 1.06 kvar. Och på det följde ytterligare en stressad situation för Väsbylaget, som kulminerade med ett skott i ribban.

– Målvaktsöga. Den släppte jag, det kan du skriva, säger målvakten Edvin Olofsson med brett leende.

Sett över 60 minuter var det Väsbys defensiv som belönades med tre poäng. Offensivt var det skraltigt, som exempel bör tre klockrena frilägen ge allra minst ett mål.

I morgon kommer Boden till Upplands Väsbys hockeyborg, det ska på papperet blir ännu tuffare än det blev mot Kiruna.

Matchens tre stjärnor

*** Fredrik Stridlund

** Viktor Åström

* Christoffer Gozzi

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt