NÖJD. Oliver Horrsell ordnade extrapoängen med mål i sudden death. Foto: Tom Tärnström

Väsby vände 0–2 till 3–2 mot Teg

Backen Oliver Horrsell ordnade extrapoängen för Väsby Hockey i lördagens bortamatch mot Teg. Från egen zon svarade han för en spelvändning, två mot en och avslutade utan assistans till 3–2 i sudden death.

  • Publicerad 19:30, 18 jan 2020

Med fyra forwards på sjuk- och skadelistan hade Väsby endast tre kompletta enheter när helgens Norrlandstripp inleddes mot Umeå-föreningen Teg.

Istället förfogade tränarduon Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson över ett överskott backar.

Och det blev en i oktetten backar som fick sista ordet.

Oliver Horrsell kan inte påminna sig att han tidigare avgjort i sudden death. Nu hände det.

Utefter högerkanten kunde han från egen zon skrinna ohindrat genom mittzon och kom en god bit in i anfallszon innan skottet gick.

– Manfred Ehlers drog med sig backen så jag hade rätt fri väg. Jag siktade mot bortre stolpen så att det kunde bli retur om jag missade.

I bortre burgaveln

Det blev ingen miss. Pucken gick ovanför benskyddet och under Joakim Anderssons klubbhandske.

Att extrapoängen hamnade på Vilda Väsbys konto var när hela matchen sys ihop inte orättvist. Dock svarade laget för två tama perioder och Horrsell hade del i hemmalagets 2–0-mål.

– Stämmer. Jag kom fel i markeringen, hamnar i rygg och hinner inte ifatt deras målskytt (Mattias Moström reds. anm.).

Väsbys biljett in i matchen ordnade Eliot Lorraine med fem minuter kvar av andra perioden. Om det studsat illa innan var det motsatsen nu. Pucken trippade ett par gånger innan den med tillräcklig energi gjorde det över mållinjen.

Bra avslutning

Målets betydelse stod klart i upptakten av tredje perioden. Först stängde Väsbyspelarna ner hemmalagets power play och strax senare styrde Christoffer Gozzi in 2–2. Arkitekterna var backarna Fredrik Stridlund och Robin Karlsson. Den förstes pass över centrallinjen skapade ytan och Karlsson skickade en avvägd isare mot lagkaptenens klubba.

Väsby var närmast tre poäng fram till sudden death, där tvingades omgående Linus Ryttar avvärja ett friläge.

I nästa heta bud tog matchen slut, 1.56 in på övertiden.

– Vi spelar inte bra, det är mycket som inte stämmer i dag. Men det var kul med två poäng i alla fall, säger Oliver Horrsell.

I morgon fortsätter Väsbytruppen de 21 milen upp till Piteå för match mot Piteå HC. Ett PHC som i eftermiddags tog första segern i norra allettan via 5–2 mot Vallentuna BK.

Matchens tre stjärnor

*** Elliot Lorraine

** Christoffer Gozzi

* Robin Karlsson

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt