SEGERSKYTT. Elliot Lorraine avgjorde straffdramat mot Lindlöven Foto: Jonny Andersson

Väsby vann efter straffdrama

Elliot Lorraine avgjorde i åttonde straffrundan bortamatchen mot Lindlöven i norra allettans tredje omgång. Att Väsbylaget fick matchen till förlängning var starkt sett till den mycket bleka mittperioden.

  • Publicerad 19:40, 5 jan 2020

– Den ska sitta där den satt. Jag har en variant jag kör på träning, sedan handlar det om att läsa av målvakten, säger Elliot Lorraine om avgörandet där pucken landade strax nedanför Isak Mantlers högra kryss.

– Det finns varianter på utförandet. Så klart, tillägger han.

Väsby avancerad en placering i tabellen och är fyra poäng efter topplagen, Hudiksvall och Östersund, i och med extrapoängen i Lindehov, Lindesberg. Två poäng var ett bra facit för i andra perioden antydde ingenting att det skulle bli någon.

Annars var matchinledningen förtroendeingivande. Första fem minuterna kilades hemmalaget fast i egen zon och bästa chanserna att koppla målmässigt grepp hade Lubomir Fetkovic och Pontus Karlsson.

Lindlövens ledningsmål kom därav överraskande. Viktor Åström och Leonard Forselius förlorade en puckstrid mot en Lindesbergsspelare på blålinjen och i nästa skede blev Martin Liljekvist bortspelad. Liksom Linus Ryttar i Väsbymålet.

Revansch

Liljekvist och Forselius fick ganska omgående revansch. Backen Martin Liljekvist bröt sig igenom, fick till ett bra avslut och i nästa sekvens förvaltade Forselius returen.

Det kom även ett ledningsmål innan pausvilan. I power play. Efter en öppnande passning från Lubomir Fetkovic hann Elliot Lorraine titta upp och med ett distinkt pass hitta in till Manfred Ehlers som satte klubban till och styrde in Väsbys andra mål.

Andra perioden blev något helt annat. Väsbyiterna kom ut med lättmjölk i benen och sirap under skridskorna. Spelarna redde förvisso ut en och en halv minut i numerärt underläge, tre mot fem och kom till två frilägen i anslutning till dubbelutvisningen.

Därefter var det nattsvart. Eller så var det hemmalaget som visade sin bästa sida.

– Det blir hafsig hockey och vi släpper till alldeles för många lägen, säger Elliot Lorraine.

Lindlöven vände

Inom tio minuter gjorde hemmalaget tre mål och hade fler lägen, bland annat ett skott i ribban.

Väsbys biljett tillbaka kom med 30 sekunder kvar av perioden. Fredrik Stridlund vispade in en isare mot mål, Jonathan Rodensjö styrde men målet tillskrevs Felix Dahlgren som också tagit sig in framför målvakten.

– Stark av oss att vända matchen, säger Elliot Lorraine. Vi är värda extrapoängen, tycker jag.

Kvitteringen kom i ett andra power play i följd. Lubomir Fetkovis träffade först stolpen. När nästa skottchans dök upp, efter pass från Manfred Ehlers, hittade han nät bakom Mantler och innanför dennes högra stolpe.

Lorraine halvnöjd

Från övertiden var det främst en svettig räddning som stack ut. Den svarade Linus Ryttar för.

I straffläggningens ordinarie fem straffar gjorde lagen två mål var och i sudden death-straffarna var Elliot Lorraine ensam om att överlista sin kombatant.

– Egentligen är vi inte nöjda. Vi kom hit för att ta tre poäng. Två poäng är ändå okej, summerar matchvinnaren.

Matchens tre stjärnor

*** Manfred Ehlers

** Pontus Karlsson

* Elliot Lorraine

Visa merVisa mindre

VIKTIGT. Väsby var i brygga fram till att Jonathan Rodensjö och Felix Dahlgren ordnade redeceringen i andra periodens slutsekunder. Foto: Arne Rundlöf

Stockholm Direkt