Väsby värvar back från Vännäs – igen

Väsby IK fortsätter att vara aktiva på transfermarknaden. På onsdagen stod det klart att ytterligare en back ansluter till a-truppen och återigen är det från Vännäs som VIK värvat.

  • Publicerad 17:20, 24 apr 2019

Vi är inte inne i maj ännu, men Väsby IK har redan nu majoriteten till truppen 2019/20 klar. Sedan tidigare har 16 spelare förlängt sina kontrakt, senast var det Johannes Nilsson och det presenterades under påskhelgen.

Till dessa 16 a-lagsspelare kan sex nyförvärv tilläggas. På onsdagen blev det sjätte nyförvärvet klart och det är backen Gabriel Österberg som skrivit på för hockeyklubben.

Precis som backen Alexander Glimtoft, som nyligen värvades, kommer Gabriel senast från division 1-klubben Vännäs. Dock har de bara vid enstaka tillfällen bildat backduo i västerbottengänget i hockeyettan norra.

Från närområdet – igen

Gabriel är från början från Vaxholm och har fått sin fostran i Täby och på hockeygymnasiet i Vännäs, en bit utanför Umeå. Den gångna säsongen gjorde 19-åringen även två matcher för Björklöven i allsvenskan.

– Gabriel är en back med stor potential. Han är otroligt lugn med puck och skicklig på att hitta snabba smarta förstapass. Hans speluppfattning och beslutsfattning är redan på hög nivå. Vi är säkra på att han här i Väsby kommer blomma ut till en toppback på HE-nivå inom en snar framtid, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.

20+2 spelare är nu klara för VIK 2019/20.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Byggherrar klara för Väsby Entré

Nyheter Men Väsbys Bästa fortsatt kritiskt till projektet Nu har merparten av byggherrarna i Väsby Entré fått sina markanvisningsavtal godkända av kommunen. Men detaljplanen är ännu inte godkänd. Och Väsbys Bästa är kritiskt till projektet, som man menar...fredag 24/5 6:15

Kommunen bryter löfte om bastu

Nyheter Gåva till Finlands hundraårsjubileum dras tillbaka När Finland fyllde hundra år 2017 lovade kommunen att bygga en bastu vid Kairobadet. Men pengarna drogs tillbaka och nu bryts löftet till Väsbys 4 000 sverigefinländare.torsdag 23/5 16:13
Stockholm Direkt