I höstas träffade vi spelarna Tilde Eriksson, Moa Gustafsson och Frida Jansson. Foto: Mikael Andersson

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.

  • Publicerad 15:56, 10 jan 2020

I höstas skapade Hässelby Kälvesta HC, Göta Traneberg IK och Ekerö IK tillsammans Team Västerort – ett damjuniorlag i ishockey. De yngsta spelarna i laget är födda 2006 och de äldsta 2004.

Ny damjuniorserie ska gynna hockeytjejerna

Damjuniorserien tog sin form för att fylla just det gapet mellan ungdomsspelare och seniorer, för att spelarna ska få chans att förbereda sig ordentligt innan de börjar spela i seniorlaget. Johan Lindqvist säger att serien är av högsta vikt för svenska damhockeyn.

– Det är jätteviktigt att den får finnas kvar. Jag tror verkligen att det är ett måste för att tjejerna ska kunna fortsätta spela.

På tredje plats

Ungefär halva säsongen har passerat och Team Västerort ligger just nu på tredje plats av totalt sex lag.

– Vår snittålder är lägre än för de andra lagen så vi klarar oss väldigt bra. Det finns ingenting som säger att vi inte kan ligga först när säsongen är slut. Det är en speciell situation med spelare från olika föreningar men tjejerna har snabbt lärt känna varann och spelar bra tillsammans, säger Johan Lindqvist.

I damjuniorserien spelar just nu sex lag: Team Västerort, Haninge Anchors HC, Södertälje SK, SDE HF, Enköpings SK HK och Visby-Roma HK Ungdom.

Johan Lindqvist tror att de kan komma att bli fler.

– Jag känner mig superpositiv, det finns god tillväxt. När vi hade uppstarten för den här serien så var även föreningar med som inte har lag i dag men som vill skapa förutsättningar för att ha ett damjuniorlag.

Nu på lördag spelas hemmamatch mot Södertälje SK på Stora Mossen IP i Bromma.

Team Västerorts återstående hemmamatcher

11:e januari mot Södertälje SK klockan 18, Stora Mossens IP i Bromma

8:e februari mot Haninge Anchors klockan 18, Vikingahallen på Ekerö

15:e februari mot Visby-Roma HK Ungdom klockan 18, Vikingahallen på Ekerö

7:e mars mot Enköpings SK HK klockan 18, Vikingahallen på Ekerö

14:e mars mot SDE HF klockan 18, Vikingahallen på Ekerö

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt