Veteranen tror på toppen för "nytt" SIK

Det är ett helt nytt herrlag i SIK 2019. I premiärförlusten på hemmaplan var det bara två spelare som spelade sista matchen ifjol.

  • Publicerad 17:00, 12 apr 2019

Det är väldigt många obekanta ansikten i SIK:s fotbollsherrar 2019. Lördagens premiärelva innehöll nio av elva nya spelare. På bänken satt två som var med ifjol, men förutom dessa fyra var det idel nytt.

Men i de bakre leden återfanns en välbekant trotjänare. Målvakten Martin Limpar, 29, har spelat elva säsonger i a-laget och varit med sedan division 4-tiden. Efter flera år som backup tog han hand om rollen som förstakeeper ifjol och spelade 24 av 26 matcher.

I år är han en av en dryg handfull spelare som var med även 2018.

– Det är skönt att några spelare vet hur laget och föreningen fungerar. Och några som vet vad som krävs för att spela i a-laget, säger Martin som bar kaptensbindeln i premiären.

Klubbveteranen är nöjd med hur truppen formerats, trots många tillskott och dessutom en ny tränare för året.

– Ja, hela truppen är i princip ny. Jag tycker det är roligt med många nya och det är bra killar hela bunten. Stämningen är bra och vi tror mycket på det här året, fortsätter Martin Limpar.

Förlust i premiären

Men det började sådär. Efter en tämligen virrig och svag första halvlek spelade visserligen SIK upp sig i andra i premiären mot Valbo. Men efter 0–1 i halvtid fick Sumpan se sig slagna med 1–2 i division 2-premiären på konstgräset i lördags. Gästerna avgjorde sent.

– Det var lite planerat att ta det lugnt i första då vi hade vinden och solen emot oss. Taktiken var att säkra och ta dom i andra. Jag tycker vi gjorde det bra ändå men det räckte inte denna gång.

– Det var ju såklart den sämsta starten vi kunde få. Det var lite nervöst och mycket nerver, men nu är detta ur världen och vi kan blicka uppåt.

Limpar är ändå övertygad om att "nya" Sundbybergs IK kommer vara ett topplag.

– Det kommer bli bra och vi ska ligga i toppen, det finns inget annat. Vi vet nivån nu och det är bara att köra på.

Varför tror du att ni blir ett topplag?

– Vi har en bra trupp med spelare som aldrig slutar springa. I premiären såg man att vi sprang och körde på trots motgång. Det är så vi kommer spela i år.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här har villapriserna ökat mest i Stockholm

Nyheter Så mycket har priserna stigit på fem år – och här är villorna dyrast En ny undersökning visar var någonstans i Stockholms län som priserna på villor har gått upp mest de senaste fem åren.fredag 14/6 15:42

Sophögar upprör Sundbybergsborna

Nyheter Förvaltningen har tvingats ta bort papperskorgar En gång i veckan tvingas Kjell Lönnberg konstatera att det "ser för jävligt ut" i anslutning till områdets återvinningsstation i Rissne. Bristen på respekt och för hälsorisker har även tvingar...fredag 14/6 8:00

Färgkodade inkast ska underlätta sopsorteringen

Nyheter "Många sorterar rätt hemma, men kastar i fel inkast" Det ska bli svårare att missförstå sopsorteringen i Ursvik. Savab, Sundbybergs Avfall & Vatten, satsar på färgkodning av de tre inkasten.fredag 14/6 8:00
Stockholm Direkt