Veteranen tror på toppen för "nytt" SIK

Det är ett helt nytt herrlag i SIK 2019. I premiärförlusten på hemmaplan var det bara två spelare som spelade sista matchen ifjol.

  • Publicerad 17:00, 12 apr 2019

Det är väldigt många obekanta ansikten i SIK:s fotbollsherrar 2019. Lördagens premiärelva innehöll nio av elva nya spelare. På bänken satt två som var med ifjol, men förutom dessa fyra var det idel nytt.

Men i de bakre leden återfanns en välbekant trotjänare. Målvakten Martin Limpar, 29, har spelat elva säsonger i a-laget och varit med sedan division 4-tiden. Efter flera år som backup tog han hand om rollen som förstakeeper ifjol och spelade 24 av 26 matcher.

I år är han en av en dryg handfull spelare som var med även 2018.

– Det är skönt att några spelare vet hur laget och föreningen fungerar. Och några som vet vad som krävs för att spela i a-laget, säger Martin som bar kaptensbindeln i premiären.

Klubbveteranen är nöjd med hur truppen formerats, trots många tillskott och dessutom en ny tränare för året.

– Ja, hela truppen är i princip ny. Jag tycker det är roligt med många nya och det är bra killar hela bunten. Stämningen är bra och vi tror mycket på det här året, fortsätter Martin Limpar.

Förlust i premiären

Men det började sådär. Efter en tämligen virrig och svag första halvlek spelade visserligen SIK upp sig i andra i premiären mot Valbo. Men efter 0–1 i halvtid fick Sumpan se sig slagna med 1–2 i division 2-premiären på konstgräset i lördags. Gästerna avgjorde sent.

– Det var lite planerat att ta det lugnt i första då vi hade vinden och solen emot oss. Taktiken var att säkra och ta dom i andra. Jag tycker vi gjorde det bra ändå men det räckte inte denna gång.

– Det var ju såklart den sämsta starten vi kunde få. Det var lite nervöst och mycket nerver, men nu är detta ur världen och vi kan blicka uppåt.

Limpar är ändå övertygad om att "nya" Sundbybergs IK kommer vara ett topplag.

– Det kommer bli bra och vi ska ligga i toppen, det finns inget annat. Vi vet nivån nu och det är bara att köra på.

Varför tror du att ni blir ett topplag?

– Vi har en bra trupp med spelare som aldrig slutar springa. I premiären såg man att vi sprang och körde på trots motgång. Det är så vi kommer spela i år.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37

Hon är häxa i Blåkulla – på riktigt

Nyheter Feministen Rosie Björkman kom ut för 30 år sedan Hon tvekar inte att kalla sig häxa. Men Rosie Björkman kokar varken grodsoppa eller äter små barn.torsdag 18/4 5:57

Hatade häxor har blivit feministiska förebilder

Nyheter Hundratals halshöggs och brändes fram till 1704 För några hundra år sedan injagade de skräck i sin omgivning och avrättades. I dag är de unga häxorna feministiska förebilder med tusentals följare i sociala medier.torsdag 18/4 5:55