FEM. Det är bäst av fem matcher i kvartsfinalserien för Jared Cipparone och hans AIK. Foto: Anders Ekström

"Vi kan spela helt utan press"

Efter en halvmotig säsong är AIK:s hockeydamer nu framme vid slutspel. Trots tuffast möjliga lottning i kvartsfinalen är Gnaget optimistiska.

  • Publicerad 12:00, 11 feb 2019

Kollar man på SDHL-tabellen är det ingen rolig läsning. AIK har överlag haft det motigt och återfinns först på en anonym åttondeplats nu när grundserien kan summeras.

Att få ihop nya ledare, spelare och synsätt tog sin tid.

– Det tog lite längre tid att få ihop allt än vad jag trodde på förhand. Men jag tycker att vi sett mycket bättre ut efter jul, säger tränaren Jared Cipparone.

Vad har sett bättre ut?

– En kombination av mycket, bland annat vårt boxplay och att vi gör fler mål. Dessutom har vi mer fart och är bättre i egen zon.

– Det har varit tufft att inte få med oss resultat, men jag tycker vi använt frustrationen på rätt sätt. Vi har haft tålamodet och varit med i de flesta matcherna, det gäller även att se allt utifrån ett större sammanhang. Det är en ständig utvecklingsprocess.

Serieettan väntar

Nästa vecka börjar slutspelet och AIK fick tuffast möjliga motstånd: suveräna serievinnaren Luleå.

– Ett väldigt, väldigt bra lag. Luleå har en urstark offensiv och ett grymt power play, dessutom en bra målvakt. För att lyckas måste vi spela som att vi inte har något att förlora.

AIK har förlorat samtliga fyra matcher mot Luleå 2018/19, men Cipparone är ändå optimistisk.

– Vi har haft en bra utveckling på sistone och har en bra grupp med självförtroende. Jag tycker att vi alla gånger har chansen att vinna och vi kan spela helt utan press.

Vad blir nycklarna?

– Att vi håller vår starka defensiv och får igång våra duktiga målvakter. Om vi dessutom sätter våra chanser och begränsar deras power play är allt möjligt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00