Nicklas Pettersson har tagit plats vid Viktor Tuuralas sida. Foto: Jonny Andersson

VIK vill hitta tillbaka till succén 2016/17

Hur bra är Väsby? Var står övriga lag lag i östra hockeyettan? Går de ”gamla vanliga” till allettan? – Väsby blir bra i år... Sedan är jag totalt ointresserad av vilka andra som kan blir bra.

  • Publicerad 17:00, 13 sep 2018

Vi ser fram mot en bra boost i november

Viktor Tuurala, nu officiell huvudtränare för Väsbys division 1-trupp, är ofta eftertänksam innan han svarar. Så även när han får frågan: ”Vilka blir bra i årets serie?”

– Väsby blir bra i år.

Fortsättningen dröjer. Flera sekunder. Han är ”helt ointresserad” av att spekulera. Fäster ingen notis vid seriekonkurrenternas resultat under försäsongen eller att Mikael Mjörnberg, expert på hockeyettan.se, placerat Väsby utanför topp 5.

Hans fokus är Väsby Hockey. Punkt.

– Vi ska hitta tillbaka till det som gav oss framgång för två år sedan, 2016/17. Göra det ännu bättre än vi gjorde då. Vi har byggt truppen lite annorlunda, just med det målet i åtanke, säger han och fortsätter:

– I princip har vi sett till att kapaciteten att jobba hårt ska vara den framträdande skickligheten hos den stora majoriteten av spelarna.

Det känns urbota dumt att fråga om publiken får uppleva Vilda Väsby igen, ändå slinker frågan igenom.

– Det är något vi alltid vill leva upp till. Här sitter det inte i väggarna att vi backar hem och viftar i mittzon.

Nyheten i båset är att Nicklas ”Boba” Pettersson ersätter Markus Odén. 2016/17 gjorde hälsingen från Enånger den sista av två säsongen som spelare i Väsbytröjan. Dessförinnan spelade han tio division 1-säsonger i Hudiksvall.

– Vad jag kan bidra med? Ja, den som det vet. Jag är helt grön på det här, men tycker att det ska bli roligt. Jag har bra erfarenhet som spelare, det är väl en bra språngbräda från laget till tränarstaben.

Och han tror sig kunna peka med hela armen när det krävs.

– Jag skulle säga att Boba är lite väl ödmjuk, inflikar Viktor Tuurala. Jag skulle framför allt säga att han har en otroligt bra hockeyhjärna. På sättet har ser spelet kommer det definitivt bli bra. Och vi ser inte alltid saker på samma sätt.

Något Boba ser som utvecklande.

– Är de så att vi ser helt olika på en sak så skapar det en diskussion, som gör att vi kommer fram till vad som borde vara det bästa. Funkar inte det få den ena vika sig, säger Nicklas Pettersson.

Många känner till att Väsby inleder division 1-säsongen med åtta raka bortamatcher innan man spelar den första hemma (mot Visby/Roma – i Sollentuna ishall). Under försäsongen har Spånga varit hemma.

Hur har och kommer detta att påverka?

– Vi ser fram mot en bra boost i november. Att äntligen få spela inför hemmafansen, i den här fina arenan. Sett till den här hockeyregionen har vi ett väldigt bra stöd på hemmamatcherna, även på bortamatcherna. För andra lag kan det kännas som att man är mitt i lunken i november, för oss ska det bli en boost.

Finns det risk att ni sover er igenom de nio första matcherna i tron att allt löser sig när ni får spela hemma?

– Definitivt inte. Det finns inte på kartan, säger Nicklas. Poängen i match tre är lika mycket värda som de i omgång 21.

Namn: Viktor Tuurala.

Ålder: 29 år.

Tränare: Gör sitt tredje år som seniortränare.

Spelarkarriär: Målvakt i Spånga, Stocksund, Hammarby och Nacka.

Civilt: Fystränare på tennisacademin Good to Great

Namn: Nicklas Pettersson.

Ålder: 29 år.

Tränare: Påbörjar karriären i Väsbybåset.

Spelarkarriär: Forward i Lindefallet, Hudiksvall, Väsby och Viggbyholm.

Civilt: Produkt- och inköpsassistent på Sportmarket.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00