Guld. Emelie Henning från Viksjö har tagit SM-guld i parallellslalom. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Meta Sjödin

Viksjötjej är svensk mästare i parallellslalom

19-åriga Emelie Henning från Viksjö är svensk mästare. Viksjötjejen tog sitt första SM-guld i parallellslalom i söndags i Tärnaby. "Det känns jättebra, det är inte varje dag man vinner SM", säger hon. ­­

  • Publicerad 17:04, 26 mar 2018

Emelie Henning som åker för Järfälla Alpina klubb tog sig hela vägen till prispallen i parallellslalom under SM-veckan i Tärnaby. Hon kvalade in som sjua och motståndaren i söndagens final blev den mer rutinerade Anna Swenn-Larsson.

– Jag tänkte att nu är det bara att köra och fokusera på min egna åkning, istället för att bli stressad över hur hon körde bredvid mig. Jag kände sen hur jag satte mina svängar, säger Emelie Henning om andra åket.

Första åket var jämnt och med chans att ta sitt sjätte guld startade Anna Swenn-Larsson med en fördel på 0,057 sekunder i det andra åket.

LÄS ÄVEN: Viksjötjej till junior-VM i alpint

"OS-guld är drömmen"

Men med en bra avslutning tog Emelie Henning ikapp Anna Sween-Larssons marginella ledning – och vann.

– Det trodde jag verkligen inte innan, visst kändes det bra men jag trodde absolut inte att det skulle sluta med vinst. Anna är riktigt vass och har vunnit mycket i världscupen, säger hon.

Nu väntar en månad fylld av tävlingar innan säsongen tar slut. Om hon själv får drömma finns det ett till guld som hon vill få med sig hem till Viksjö.

– Att vinna ett OS-guld är drömmen, det skulle vara jättecoolt, säger Emelie Henning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.