Vild vändning mot Piteå

Efter att 1 853 sett lördagsmatchen mot Vännäs var 478 åskådare mot Piteå som en begynnande baksmälla. I två perioder så det också motigt ut, därefter bjöd Vilda Väsby på säsongens bästa period och vände 0–1 till 3–1.

  • Publicerad 21:10, 6 jan 2019

Ibland får man träffar där pucken knappt känns

Piteå HC är inget lag man gör palt av utan ansträngning. Norrbottningarna var riktigt bra och fick dessutom en drömstart. Väsby hade första anfallet, men ur detta kom en spelvändning som tog Väsbylaget och publiken på sängen. Från blålinjen var Carl Becker, poängkung i norra hockeyettan, loss och öga mot öga med Robin Wallin gjorde Piteåspelaren en puckförflyttning åt höger innan han med en läcker backhandmyra hittade glipan mellan Wallins benskydd.

22 sekunder var vad som krävdes för Väsbys uppvaknande efter gårdagsfesten. Trots det följde sju åtta andefattiga minuter som kunde skadat mer. Gästerna ansåg sig dessutom berövade på ett andra mål i femte minuten, men domaren friade trots livliga protester från spelare och ledare.

Nöjda med halva matchen

Just den trevande starten gjorde att Väsbys tränarduo, Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson, var tveksamma till att matchen som helhet var lagets bästa i år.

– Mycket tveksamt sett till först sju åtta minuterna. Starten av andra och hela tredje perioden är däremot jättebra, säger "Bobba" Pettersson.

– Det är svårt att jämföra matcher. I tredje utför vi de saker vi pratat om i pausen på ett disciplinerat och bra sätt, säger Viktor Tuurala.

Mellanakten var mållös, dock inte chansfattig. I femte minuten hade Pontus Karlsson, Nick Hedemyr och Fredrik Stridlund avslut som med centimeter hit eller dit brutit måltorkan. Lite senare hade Fredrik Falk ett skott i stolpen. För rättvisans skull hade gästerna också lägen som höll Robin Wallin allert.

Hedemyr fann krysset

Efter Vännäsmatchen döptes vänstra krysset till bullseye. Då hittade Nick Hedemyr, som en av tre målskyttar, dit till 2–0. I kväll small det på exakt samma ställe, från lite längre avstånd och snedare vinkel.

– Ibland får man träffar där pucken knappt känns. Det är skönt och den satt bra. Egentligen är det därifrån mitt skott ska komma, i går var det mer tillfällighet att pucken kom emot mig, säger Hedemyr vars fullträff, 4.10 in i tredje perioden, vände matchen.

Det var en vändning som inte fanns på kartan sett till första 40. Fram till kvitteringen kändes gästerna rappare, solidare och starkare.

Lagkaptenen Christoffer Gozzi var ändå lite inne på att insatsen som helhet var säsongens bästa, i synnerhet sett till sista 20.

– Piteå är bra, det är ett bra lag vi besegrar. Vår tredje period är jättebra både offensivt och defensivt, säger Gozzi, som fick äran att lägga in 2–1 (6.41) i öppet mål.

Detta sedan Ludvig Wiita Adamsson och Johannes Nilsson bjudit på hockeygodis, i power play, som ställde samtliga Piteåspelare och lämnade Gozzi bortglömd framför Joel Vännströms vänstra stolpe.

3–1 i tom bur

Piteåspelarnas försök att hitta tillbaka, men hade minst en väsbyit i ansiktet när de närmade sig avslut. Kom någon puck igenom hade Robin Wallin ordning på plockhandsken. Vid ett par tillfällen var Väsbymålvakten även snabb att släppa ifrån sig pucken för att undvika tekningar i egen zon.

I slutminuten fick Piteå ut sin målvakt, följden av det blev att Fredrik Falk hittade Elliot Lorraine i djupled och trots uppvaktning tog sig Väsbyforwarden fram och kunde lägga ner pucken i tomt mål för 3–1.

– Det är inte första gången vi vänder i tredje och det tyder på mycket bra mentalitet, säger Nicklas Pettersson.

Christian Holmblad saknades från start och Jesper Kemi skadade sig i första perioden. Det kompenserades till viss del av att Pontus Karlsson var tillbaka efter lång frånvaro. Att han inte spelat på två månader var omöjligt att se. Vilket hockeyhjärta!

Väsbys stjärnor

*** Hela laget

** Christoffer Gozzi

* Elliot Lorraine

!!! Pontus Karlsson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Calle Åsell klubblös – utesluter inte Väsbycomeback

Sport VIK-produkt blir free agent Calle Åsell är klubblös efter två år i IK Pantern. Målet med nästa säsong blir att kunna fortsätta leva på hockeyn, men 25-åringen är även öppen för en comeback till moderklubben.torsdag 21/3 13:00