KVITTERADE. Backen Gabriel Österberg gjorde ett av Väsbys två mål i förlustmatchen mot Halmstad Hammers. Foto: Arne Rundlöf

Vilda Väsby brände den första av två matchbollar

Inför 1 500 vittnen hemma i Vilundaparkens ishall sumpade Vilda Väsby den första möjligheten att spela hem segern i hockeyettans finalserie. En andra chans har Väsbylaget i morgon eftermiddag, men Halmstad Hammers har skaffat sig mentalt övertag.

  • Publicerad 22:40, 28 feb 2020

1 500 på plats i hockeyborgen var ett tag sedan och det kändes som ett plus för hemmalaget. Inte minst när Fredrik Falk redan i 54:e sekunden fick en praktmöjlighet att skapa en trumhinnechock. Backens skott satt dock i bröstet på målvakten Anton Malmborg.

Efter en tidig sekvens med spel fem mot fyra och fyra fyra kom så en chock. En bedövande sett med Väsbyögon.

På egen blålinje schabblades det å det grövsta, öppnades en autostrada för hallänningarna och 0–1 var ett faktum.

Mellan all tuppfäktning som präglade halva första perioden, var det till sist Väsby som grep tag i taktpinnen, bland annat hade nämnde Fredrik Falk en andra bra chans att lyfta taket, men Malmborg svarade för en jätteräddning.

Österberg tände publiken

Slutligen var det ändå en back som utjämnade. Gabriel Österberg fanns med som tredje länk i en spelvändning, fick passet av Elliot Lorraine och hittade målvaktens vänstra kryss.

Så långt var Väsbylaget hetast och den bilden stärktes i mellanakten. Vilket var naturligt eftersom Halmstad i powerplay återtagit ledningen i tredje minuten. Luckan fanns knappt, inte heller vinkeln, men Linus Ryttar var inte helt tät vid sin stolpe och glipan hittade Melker Iversen.

– Deras 2–1 och framför allt 3–1 kommer när de inte har något, säger Väsbys lagkapten Christoffer Gozzi.

Halmstadlagets tredje mål var snöpligt. Från läktarhåll såg det ut som att pucken gick som en caramboleboll via en arm och höft innan den regnade ner bakom Linus Ryttar.

"Revanscchsugna"

Halmstad gjorde två mål i tom bur i matchens slutskede, däremellan reducerade Manfred Ehlers och det var han ytterst förtjänt av. Ehlers kompromisslösa slit behöver fler kopiera om cirka 16 timmar. För kvällens 2–5 är siffror som garanterat stärkt hallänningarna.

– Vi gör en del små misstag, annars tycker jag att vi gör en bra match. Vi känner att vi borde fått ut mer och är revanschsugna inför en ny match i morgon, säger Christoffer Gozzi.

Matchens tre stjärnor

*** Manfred Ehlers

** Christoffer Gozzi

* Robin Karlsson

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt