Vilda Väsby sköljde över ESK – vann 9–0

Vilda Väsby levde upp till smeknamnet när Enköpings SK i kväll fick sig en elak lektion. Matchen var Lubomir Fetkovics comeback i den gröna dressen och han var med och slog an tonen när första målet var på plats efter 19 sekunder.

  • Publicerad 22:20, 6 nov 2019

Väsbys spelare och ledare var oerhört frustrerade efter fredagens bortaförlust mot Visby/Roma. Straffet fick Enköping ta. Ord som hockeypropaganda, överkörning och klasskillnad cirkulerade på läktarplats. Vad annat kan sägas när 1–0 görs i första anfallet, det står 3–0 efter 6.39 och 4–0 innan perioden kommit halvvägs?

Lubomir Fetkovic krediterades i första skedet för ett assist till Pontus Karlssons 1–0-mål. Det ströks inför andra perioden och kanske var det tändvätska. Fredrik Falk var konstnären bakom 5–0 med en soloräd där han slutligen placerade pucken framför Lubos klubblad. Och då small det.

Praktfull slagskott

Givetvis till publikens extra stora förtjusning. Den hemvända publikfavoriten skulle göra ytterligare ett mål i det som slutade i en 9–0-uppvisning och energin han tillförde sin kedja, med Leonard Forselius och Pontus Karlsson som vingar, var påtaglig. Forselius gjorde sin klart bästa insats sedan han kom in i truppen.

Och Karlsson hyllade lagets återbördade center:

– Lubo betyder extremt mycket. Jag själv ser upp till hans lagmoral, hans energi. Han är så extremt viktig.

Hela Fetkovics enhet gjorde en övertygande insats, vilket också öppnade för den med Christoffer Gozzi som center, flankerad av Johannes Nilsson och Elliot Lorraine. Kapten Gozzi var kvällens spelare sett till helheten, men det var inte oväntat att Fetkovic hämtade blomsterkvasten som matchens lirare efter slutsignalen. Hans poängskörd kommer stadigt att växa när östra hockeyettan nu nått andra halvlek.

Ett mål som ska hyllas extra var Felix Dahlgrens 8–0. Han prickade upp pucken i närmsta krysset. Luckan fanns inte, men har man sinnesnärvaron kan den hitta dit via en vallning på målvaktens axel.

"Bra rakt igenom"

Slutorden får Pontus Karlsson.

– Det här är en av få matcher vi faktiskt gör bra rakt igenom. Visst, vi släpper till lite småchanser, men det är i princip omöjligt att spela en match utan att släppa till något bakåt. Och så är vi så pass kliniska framåt. Och gör nio mål.

Matchens tre stjärnor

*** Christoffer Gozzi

** Lubomir Fetkovic

* Elliot Lorraine

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bäverdämme får Frestabäcken att svämma över

Nyheter Försök med rör ska leda vattnet förbi gnagarna Flera Väsbybor har reagerat på att vattennivån i Frestabäcken är ovanligt hög – med risk för översvämning. Orsaken bor norr om Sandavägen.torsdag 21/11 16:12

Tre JSM-medaljer för Martin i Eskilstuna

Sport "Riktigt skönt och häftigt" Tidigare hade han två SM-medaljer på kontot. Nu, efter årets JSM, har Martin Melinder utökat prisskåpet med tre rykande färska medaljer.torsdag 21/11 15:55

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Nyheter ✓Pendeltågen ✓Tvärbanan ✓Tunnelbanan ✓Roslagsbanan ✓Pendelbåtar ✓Bussar SL gör justeringar i kollektivtrafiken för att bättre matcha stockholmarnas resvanor. Det här är de förändringar som ska genomföras med start 15 december.torsdag 21/11 11:10
Stockholm Direkt