Vilda Väsby tämjde Sollentunaspöket

Om Väsby Hockey ser otäcka spöken i Sveab Arena, Sollentuna, så är dessa i vart fall på tillfällig flykt. Onsdagens derby mot Sollentuna HC började katastrofalt, sedan var det ett lag på isen och 2–4 (1–0, 1–2, 0–1) var i underkant.

  • Publicerad 23:00, 11 okt 2017

Väldigt starkt att studsa tillbaka och göra den andra period vi gör.

Första perioden kan ha varit Väsbys sämsta i höst. Det har cirkulerat magsjuka i truppen och från läktarplats var känslan att hela kollektivet dränerats på kraft. Varenda rörelse, skär och skott skedde som i en zoombiefilm. Väsbyiternas frånvaro var Sollentunaspelarna inte sena att utnyttja. Endast ett SHC-mål var Väsbyklacken garanterat nöjda med efter 20 minuter

Scenförändringen var total i andra perioden. Det var som att Väsbyspelarna startat kvällen i lådbilar och sedan hittat nycklarna till sina Ferraris. Plötsligt fanns farten i mittzon, passen satt på bladen och i attack efter attack sköljde man över hemmaspelarna som hamnade allt djupare i egen zon. Förlösande 1–1 gjorde Christoffer Gozzi sedan Albin Karlsson lagt grunden genom att trycka sig in på SHC-målet. 54 sekunder senare bökade Johan Sellerstrand in 1–2.

Att Sollentuna kvitterade bromsade inte Väsbylagets hunger och innan pausvilan hann Andreas Maier trycka in ett nytt ledningsmål.

Viljan att vända fanns i hemmalaget. Inte kunnandet, kvalitén. Väsby var betydligt närmare 4–2, 5–2, 6–2 än SHC en andra kvittering. Till slut gjorde Felix Fjällkeborn 4–2 i tom bur, assisterade av Ludwig Wiita Adamsson.

Nämnde Wiita Adamsson var ånyo ett vitaminpiller bland forwards, bland backarna övertygade Nicklas Sjölund med sin skridskoåkning och Robin Karlsson med sin energi.

På vandringen mot omklädningsrummet såg Väsbytränarna lättade ut.

– Vi har svårt här, precis som i första perioden såg det ut för ett år sedan, löd Markus Odéns analys av matchinledningen.

– Tre poäng, sa tränarkollegan Viktor Tuurala. Vi är inte här till hundra procent i första, sedan blev det bättre.

Precis lika oförstående till första perioden var lagkaptenen Martin Lundberg.

– Jag fattar ingenting. Fruktansvärt. Sedan är det väldigt starkt att studsa tillbaka och göra den andra period vi gör.

Till slut blev det en motiverad trepoängare för Väsby. Med den är man över strecket på femte plats.

Härnäst ställs Väsby inför två tuffa uppgift. Närmast mot obesegrade Huddinge, därefter i bortamatchen mot Visby-Roma. I dessa kommer inte en tredjedels Törnrosa-hockey att straffas milt.

Inför första nedsläpp i tredje perioden lämnade Jacob Lundin isen och kom inte tillbaka. Enligt Väsbytränarna var det ingen fara med nyttige "Ludde", även om denne såg moloken ut när han gick av.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Viklander matchhjälte mot svårspelade Rimbo

Sport BSK:s damer vann på onsdagen sin tionde match på elva försök. Men segern satt långt inne mot ett bra och högt pressande Rimbo IF. Det krävdes en reviderad matchplan, blåstället på och två klassmål av...torsdag 21/6 11:00

Lengmo klar för VIK – försvarsstyrkan därmed komplett

Sport Mikael Lengmo blir den sista pusselbiten i Väsby IK:s backuppsättning. 25-åringen är en Spångakille från början och kommer närmast från fem års universitetshockey i USA.torsdag 21/6 10:00