5–4. Johannes Nilsson prickade krysset med sin straff och ordnade två av tre poäng i premiären. Foto: Bror Rosenback

Vilda Väsby tog extrapoängen via stark vändning

Via en mäktig scenförändring, övertygande moral och slutligt prickskytte av Johannes Nilsson, fick Vilda Väsby med sig två av tre poäng från premiären i östra hockeyettan. – Vi har varit bra i tredje perioden under lång tid, menade lagkaptenen Christoffer Gozzi vars 2–4-reducering blev startsignalen.

  • Publicerad 19:40, 15 sep 2019

Det här trodde jag inte

Upplands Väsby kommun blåste Väsby IK HK på en jumbotron till seriepremiären. Visby/Roma blåste Väsby av isen.

Det här var tänkbara negativa rubriker efter 20 minuters spel i Väsbys säsongspremiär 2019/20. En rubriksättare kunde dessutom gjort kopplingar med ett kraschat plexiglas som i upptakten av andra perioden innebar en kvarts avbrott.

Men. Hockeymatcher spelas i 3 x 20 minuter. I eftermiddag lite till.

– Vi blir ställda i första perioden. Paralyserade och helt energilösa, var lagkaptenen Christoffer Gozzis analys av de 20 inledande minuterna.

Honta överraskad

Katastrof var ett ord som användes flitigt på läktarplats. Även av materialaren Hannu "Honta" Heinola.

– Det här trodde jag inte. Tänk om vi spelat hela matchen som i tredje perioden. Första var ju katastrof, menade Honta som nu påbörjat sin 50:e säsong i Väsbys bås.

0–2 efter en period och 1–4 efter två, gav få indikationer om att hemmalaget skulle resa sig. Halmstrået var att mellanakten var chans- och spelmässigt jämn.

Samtalen på publikplats handlade dock mer om den uteblivna injektionen en jumbotron i taket skulle haft. Trots tio dagars tidfrist att räkna på tak och balkars hållbarhet, hanns inte detta med. I torsdags kom besked att det håller, då saknades tid att utföra arbetet.

Till nästa hemmamatch mot Segeltorp ska den vara upphängd.

Tre mål på fem minuter

Magiskt assisterad av Christian Holmblad gjorde Christoffer Gozzi 2–4 via målvaktens högra stolpe. Intill samma stolpe hittade Jonathan Rodensjö en liten lucka och endast minuten senare, 10.34, tryckte backen Gabriel Östergren in kvitteringen.

I sekvensen precis innan kvitteringen hade gotlänningarna ett stolpskott.

Förlängningen blev mållös och tre omgångar in i straffläggningen var målvakterna huvudkandidater till hjälteglorian. I synnerhet Linus Ryttar, som i första perioden förhindrat ett ras och i fjärde straffomgången briljerade med en grym plockhandsräddning.

Näst på tur var Johannes Nilsson och glidandes från vänster till höger nöp han till med precision. Pucken satt så nära kryssramen den kan komma, Daniel Marmenlinds plock hann aldrig upp.

Visby/Romas sista straff avvärjde Linus Ryttar och Väsbys två poäng var hemma.

– Jäkligt sköna två poäng. Vi är väldigt stressade i första perioden, men visar moral, summerade tränaren Viktor Tuurala, som hade sina främsta ljusglimtar i Fredrik Falk, Gabriel Österberg, Felix Dahlgren och Linus Ryttar.

STRAFFHJÄLTE. Johannes Nilsson berättade efteråt att det var hans mest använda straffslag som avgjorde: "Den gamla beprövade." Foto: Jonny Andersson

Matchens tre stjärnor

*** Fredrik Falk

** Gabriel Österberg

* Felix Dahlgren

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt