STOPP. När Väsby kom till lägen stod Jonas Westerlund oftas i vägen. Foto: Arne Rundlöf

Vilda Väsby utslaget i två raka

Pontus Karlssons tårar summerade allt. Vilda Väsbys säsong tog slut med 0–2 i matcher mot Forshaga IF och det var inte orättvist.

  • Publicerad 22:50, 1 mar 2019

Tomt, tomt, fruktansvärt tomt

Vilda Väsby stod inför en tuff uppgift i kväll. Efter tisdagens förlust i Forshaga fanns inget annat än seger för att förlänga säsongen med minst ett dygn.

Innebörden av den rävsaxen kom att prägla de 60 minuterna i Vilundahallen.

Det var aldrig någonsin en match som belyste att Väsby gjort en bra säsong i allettan och Forshaga krigat sig till playoff via en regional fortsättningsserie. Det var playoff 1-duellens underdog som visade mest hunger, disciplin och skicklighet.

Värmlänningarnas 0–1 var väl inget mål laget samlat ihop till, ändå inte ologiskt. Från första början fanns ängslan i de gröntröjade. Som i Forshaga var stresspåslaget påtaglig.

Ingen ro

1–1 blev 1–2 (ett enormt vackert mål där Gabriel Johansson, 35 sekunder in i andra perioden, bombade in pucken över Linus Ryttars vänstra axel) och 2–2 följdes av 2–3.

Målföljden tvingade konsekvent Väsby att jaga. Visst fanns möjligheterna till att hemmalaget skulle få ro med ett ledningsmål, men efter att Forshaga gjort sitt tredje mål spelade de en rasande klok hockey. Man boxade rätt och slätt bort väsbyiterna från de farliga områdena och Väsbylagets åtta skott i tredje perioden beskriver en kvitteringsjakt som aldrig blev vild.

Inte ens i powerplay kom de riktigt feta kvitteringschanserna framför Jonas Westerlund i Forshagamålet.

Karlsson otröstlig

– Tomt, tomt, fruktansvärt tomt, säger Väsbyforwarden Pontus Karlsson om 2–3-förlusten och försöker utan framgång att hejda tårarna.

– Det här är den överlägset bästa gruppen jag spelat med och så kommer vi inte upp i nivå, fortsätter han. Alla i och utanför truppen har dagligen brunnit för att göra något bra. Vi har varit som en stor familj och det här känns så jäkla hemskt.

Karlsson sökte inga ursäkter, utan tillstod att Väsby föll mot ett bättre lag.

– Det här är idrott, det är bara att acceptera.

BEDRÖVELSE. Linus Ryttar, Pontus Karlsson och Martin Liljekvist deppade länge efter uttåget i playoff. Foto: Jonny Andersson

Väsbys stjärnor

*** Pontus Karlsson

** Fredrik Falk

* Manfred Ehlers

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt