LÄMNAR. Vladimir Lukacik gjorde 16 poäng på 17 matcher i Väsbytröjan. Foto: Johan Borehed

Vladimir Lukacik lämnar Väsby

Väsby Hockeys slovakiske back Vladimir Lukacik har valt att flytta hemåt. Klubben ska i desperation inte söka en ersättare.

  • Publicerad 13:00, 10 dec 2018

Samtidigt som Martin Liljekvist åter var spelklar mot Hanviken informerades truppen om att Vladimir Lukacik flyttar "hem".

Slovaken som, på inrådan av landsmannen Lubomir Fetkovic, i somras valde Väsby har socialt haft bekymmer. Han behärskar inte engelska och "Lubo" har fått agera tolk. Även ekonomiskt har Lukacik haft problem, så när hans tidigare klubb, polska JKH GKS Jastrzebie, hörde av sig valde han att bryta kontraktet. Från den sydpolska staden har Lukacik cirka tre timmars bilväg till flickvännen i hemstaden Bratislava.

– För oss är övergången officiellt först när vi fått ersättning från den polska klubben, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström. Det är så klart tråkigt att Lukacik lämnar, han har gjort det väldigt bra.

I ett första skede tänker Tärnström inte leta ersättare. Med Martin Liljekvist tillbaka efter knäskada, anser han sig ha en fullgod ersättare.

– Liljekvist var vår bästa back under försäsongen och vi har många bra backar, säger Tom Tärnström.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Jesper Kemi har spelat utan korsband – i flera år

Sport Centerkämpe snart tillbaka Efter en olycklig sargduell i senaste hemmamatchen mot Piteå har inte Jesper Kemi setts på isen. Såväl en läkare, som magnetröntgen i efterhand, har konstaterat att 26-åringen saknar korsband i det...onsdag 16/1 15:20

Zigiotti med i landslaget igen

Sport Landslaget igen men agentbekymmer hemma Julia Zigiotti Olme är återigen uttagen till landslaget som möter Sydafrika nästa vecka. Samtidigt är anfallaren även inblandad i en agenthärva på hemmaplan.onsdag 16/1 14:34

Tre häktade för rån hos barnfamilj i Väsby

Nyheter Misstänkta för grovt rån – greps samma kväll Tre män i 20-årsåldern häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkta för det grova rån som skedde hemma hos en barnfamilj i Upplands Väsby i söndags kväll. Häktningsförhandlingar mot den fjärde...tisdag 15/1 16:11