LÄMNAR. Vladimir Lukacik gjorde 16 poäng på 17 matcher i Väsbytröjan. Foto: Johan Borehed

Vladimir Lukacik lämnar Väsby

Väsby Hockeys slovakiske back Vladimir Lukacik har valt att flytta hemåt. Klubben ska i desperation inte söka en ersättare.

  • Publicerad 13:00, 10 dec 2018

Samtidigt som Martin Liljekvist åter var spelklar mot Hanviken informerades truppen om att Vladimir Lukacik flyttar "hem".

Slovaken som, på inrådan av landsmannen Lubomir Fetkovic, i somras valde Väsby har socialt haft bekymmer. Han behärskar inte engelska och "Lubo" har fått agera tolk. Även ekonomiskt har Lukacik haft problem, så när hans tidigare klubb, polska JKH GKS Jastrzebie, hörde av sig valde han att bryta kontraktet. Från den sydpolska staden har Lukacik cirka tre timmars bilväg till flickvännen i hemstaden Bratislava.

– För oss är övergången officiellt först när vi fått ersättning från den polska klubben, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström. Det är så klart tråkigt att Lukacik lämnar, han har gjort det väldigt bra.

I ett första skede tänker Tärnström inte leta ersättare. Med Martin Liljekvist tillbaka efter knäskada, anser han sig ha en fullgod ersättare.

– Liljekvist var vår bästa back under försäsongen och vi har många bra backar, säger Tom Tärnström.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Sofia och Hampus årets kulturstipendiater

Nyheter Violinist och gitarrist prisade av Upplands Väsby kulturskola Violinisten Sofia Cronwall, 18, och gitarristen Hampus Häggström, 19. Där har ni namnen på årets stipendiater på Upplands Väsby kulturskola.onsdag 26/6 12:34

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38
Stockholm Direkt