LÄMNAR. Vladimir Lukacik gjorde 16 poäng på 17 matcher i Väsbytröjan. Foto: Johan Borehed

Vladimir Lukacik lämnar Väsby

Väsby Hockeys slovakiske back Vladimir Lukacik har valt att flytta hemåt. Klubben ska i desperation inte söka en ersättare.

  • Publicerad 13:00, 10 dec 2018

Samtidigt som Martin Liljekvist åter var spelklar mot Hanviken informerades truppen om att Vladimir Lukacik flyttar "hem".

Slovaken som, på inrådan av landsmannen Lubomir Fetkovic, i somras valde Väsby har socialt haft bekymmer. Han behärskar inte engelska och "Lubo" har fått agera tolk. Även ekonomiskt har Lukacik haft problem, så när hans tidigare klubb, polska JKH GKS Jastrzebie, hörde av sig valde han att bryta kontraktet. Från den sydpolska staden har Lukacik cirka tre timmars bilväg till flickvännen i hemstaden Bratislava.

– För oss är övergången officiellt först när vi fått ersättning från den polska klubben, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström. Det är så klart tråkigt att Lukacik lämnar, han har gjort det väldigt bra.

I ett första skede tänker Tärnström inte leta ersättare. Med Martin Liljekvist tillbaka efter knäskada, anser han sig ha en fullgod ersättare.

– Liljekvist var vår bästa back under försäsongen och vi har många bra backar, säger Tom Tärnström.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Kommunen häver avtal med kritiserat hemtjänstföretag

Nyheter Får en vecka på sig att avsluta verksamheten i Väsby Upplands Väsby kommun häver avtalet med det kritiserade hemtjänstföretaget Enklare Vardag med omedelbar verkan. Sedan kommunen tagit del av dokumentation som tidningarna Arbetet och Kommunalarbetaren...tisdag 19/3 16:51

Stort slagsmål vid stationen

Nyheter 20-tal ungdomar drabbade samman på lördagen I lördags var det åter oroligt kring Väsby station. På eftermiddagen bröt ett stort slagsmål ut med runt 20 ungdomar inblandade. När polisen kom till platsen skingrades ungdomarna.tisdag 19/3 12:08