VM-chans för Thomas Emilsson i höst

Efter flera försök lyckades Thomas Emilsson kvala in till VM i Ironman på Hawaii.

  • Publicerad 11:51, 24 aug 2017

Nu gäller det att låta kroppen återhämta sig några dagar och sedan smyga igång igen.

För fjärde gången ställde Thomas Emilsson upp i Ironman Kalmar i jakten på en VM-biljett till Hawaii den 14 oktober. Den här gången räckte det hela vägen för Ekerösonen då han via enastående prestationer slutade på tredjeplats i hans åldersklass +35–39 år. Emilsson simmade 3 800 meter på 52:30, cyklade 180 kilometer på 4:48 och den avslutande löpningen på 42 kilometer sprang han på 3:28. Emilsson tror sig veta varför han lyckades nå sitt mål den här gången.

– Jag har hållit mig skadefri samt haft bra kontinuitet i träningen. Jag har i år följt ett träningsprogram som en god vän till mig snickrat ihop vilket gjort att jag inte behöver tänka lika mycket på träningen eller tokträna som det annars blir när man blandar och ger, säger han.

Tuffare utmaning väntar

Efter urladdningen i Kalmar är det kort återhämtning innan det är dags att ladda upp inför VM i oktober där det väntar både tuffare motståndare och klimat.

– Nu gäller det att låta kroppen återhämta sig några dagar och sedan smyga igång igen. Den stora utmaningen för oss skandinaver är att anpassa sig till värmen på Hawaii. Tidsmässigt får jag nog räkna med 1,5 timme längre på grund av värme och vind, säger han och fortsätter:

”Fler att brottas med”

– I Kalmar är den stora massan bakom mig eftersom jag är en stark simmare men på Hawaii samlas världens mest vältränade människor på samma tävling så då är det såklart några fler att brottas med. Målet är att komma dit i bra form och simma riktigt hårt för att sedan kunna skala av tempot och bara genomföra tävlingen och njuta, avslutar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter