VM-debutanter med höga mål

Nästa vecka åker två SBGK:are till Prag för att spela VM. Och duon har höga mål med världsmästerskapet i MOS. – Lagguldet ska vi bara vinna och jag hoppas komma upp på prispallen, säger Ricard Lockner som får sällskap av pallsugna Björn Nilsson i Tjeckien.

  • Publicerad 19:00, 8 jun 2018

”Topp 3 är jag nöjd.

Även om äventyrsgolf – MOS – fortfarande är ett relativt nytt påfund här så har den funnits desto längre utomlands. Det är alltså en variant av bangolf, fast med riktig golfboll, och annorlunda utformade hål med konstgräs som underlag.

Ricard Lockner, som bor i centrala Sumpan, började redan 2003. Då var det få som visste vad det var i Sverige.

– Jag åkte över mycket till USA då, eftersom det inte var stort alls här. Men de senaste åren har de växt i Sverige och fler och fler banor byggs, säger Lockner som började med vanlig bangolf på 90-talet.

Björn Nilsson hakade på trenden 2013.

– Det är mycket roligare än vanlig bangolf, mer bollkänsla och inte så utrustningsberoende då det bara är en boll. Mer lika för alla, säger Björn och får medhåll av Ricard.

– Har du mer bollkänsla och fantasi så vinner du. MOS har flera varianter och är lättare att lära sig. Utmaningen ligger i att det är så jämnt. Varje misstag kostar mycket, säger Ricard.

Och lärt sig har Ricard onekligen gjort. 46-åringen, som även jobbar på SBGK:s två banor intill Golfängarna, har vunnit flera tävlingar i världen genom åren.

Ifjol vann han det troligen allra största: penningstinna MSOP i Las Vegas.

– Jag var lite förbannad på mig själv att jag gav min motståndare chansen att vinna på 18, jag ledde annars från start till mål. Men självklart var det kul att vinna, säger Ricard.

Nu kommer han få sätta sina kunskaper på sin spets. För första gången väntar VM.

– Jag har varit aktuell i landslaget tidigare, men avböjt av olika anledningar. Det ska bli kul och spännande, fortsätter Lockner.

Även Björn, 54, är debutant.

– Det känns såklart jätteroligt. Jag åker dit redan fyra dagar innan VM för att få bra träning och spela in mig på banan. Det blir ju min största tävling hittills, men det är ingen idé att stressa upp sig för det.

Sverige åker ner med åtta spelare. I tjeckiska Hornì Bezdekov kommer det både tävlas i lag och enskilt. Det spelas fyra varv på lördagen (16/6) och sedan gör de 18 bästa upp om världsmästartiteln på söndagen. Den enskilda scoren räknas in i lag-VM:s score.

Ricard har redan spelat banan två gånger innan och har självförtroende inför VM-debuten.

– Jag hoppas och siktar på att komma på prispallen. Det är en fördel att ha spelat banan tidigare, säger Ricard som passar på att träna varje dag.

– Man måste även komma in i banans känsla och harmoni, hur slagen ska slås. Jag har en så kallad puttskiss som jag ska följa.

– Ett system som visar hur jag ska spela bollen.

Klubbkamraten Björn ser sin bollkänsla och självförtroende som sina starkaste
sidor och tror då givetvis på sig själv.

– Topp 3 är jag nöjd. Och lagguldet ska vi vinna, vi kan banan och har många duktiga spelare.

Duon ser alltså Sverige som favoriter till lagguldet och har arrangörsnationen, USA och Tyskland som utmanare.

– USA är nog tuffast, men lagguldet ska Sverige bara ta, avslutar Nilsson.

Mer Ricard Lockner

Ålder: 46 år.

Bor: Sundbyberg.

Meriter: Tre elitserieguld med SBGK (bangolf) och flera vinster i MOS.

Aktuell: VM-debutant (MOS) i Tjeckien nästa vecka.

Mer Björn Nilsson

Ålder: 54 år.

Bor: Vasastan.

Meriter: Tre SM-guld som lagledare (bangolf).

Aktuell: VM-debutant (MOS) i Tjeckien nästa vecka.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fortsatt jakt på stadsdirektör i Sundbyberg

Nyheter Jan Eriksson tar vid som tillförordnad Sundbybergs stad fortsätter sökandet efter permanent stadsdirektör och från 1 februari tar Jan Eriksson vid som tillförordnad.torsdag 17/1 17:09

Nu ska tvärbanans oväsen tystas

Nyheter SL planerar flera åtgärder längs hela sträckan Efter en folkstorm mot tvärbanans tjutande, bullrande och dånande oljud gör nu SL flera insatser för att tysta vagnarnas framfart längs hela sträckan. Tvärbanan ska väsnas mindre “väldigt, väldigt...torsdag 17/1 7:00

Grand Garbos prylar säljs på auktion

Nyheter Allt från bardisk till discokulor ska bort En discokula för några hundralappar, eller kanske en gasspis. Alla som sörjer att Grand Garbo bommats har nu möjlighet att bli ägare av något nostalgiskt från nattklubben.onsdag 16/1 7:30