GULD. Wilma (fr v) och Kajsa Frankenberg tog guld i B-VM i ringette. Här tillsammans med lagkamraten Jennifer Peterback. Foto: Privat

VM-guld i Kanada för Sumpantrio

Målet var att vinna – och Sverige höll sitt löfte. Ringettelandslaget, med tre Sumpantjejer i truppen, knep VM-guld i sin pool borta i Kanada.

  • Publicerad 12:00, 25 dec 2017

Att ta medaljer är bra för sporten

För några veckor sedan blickade ett gäng lokala ringettedamer mot VM borta i Kanada. Alla tre Sumpantjejerna i truppen var visserligen debutanter, men målet ändå att stå högst på pallen.

Och Sverige motsvarade förväntningarna.

Efter två raka vinster i gruppen gick Sverige direkt till final. Där väntade svårspelade USA, som till slut kunde besegras i en tät final.

– Det blev en spännande och jämnt. Men vi lyckades hålla undan och kunde vinna med 6-5, berättar Kajsa Frankenberg som bor i centrala Sundbyberg.

Tillsammans med sin tvillingsyster Wilma och Tindra Sperling, från Ör, fick trion hänga en guldmedalj runt halsen.

– Det var riktigt kul att vinna. Vi visar att vi vet vad vi gör och guldet är ett bevis på allt vi kämpar för, fortsätter Kajsa.

Kanada och Finland spelar i en egen pool mot varandra, övriga länder lirar i den andra poolen som beskrivs som en sorts B-VM. Tidigare har vinnaren i B-poolen – President cup – tagit brons, men från och med nu får även dem ett guld att stoltsera med.  

– Vi är stolta över guldet och det var kul att få vara med, säger Tindra Sperling som var en av tre 15-åringar i laget.

Att vara tredje bäst i världen är stort, menar Kajsa.

– Ja, det är bra för de yngre att se att Sverige är bra på ringette. Att ta medaljer är bra för sporten och det är jättebra att synas mer än vi vanligtvis gör, avslutar Kajsa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17