TVÅA. Det blev en andraplats på VM för team Hasselborg. Foto: Privat

VM-guldet kvarstår för Hasselborg

Lag Hasselborg får fortsätta kämpa för att ta sitt första VM-guld. Trots ett ypperligt guldläge i Danmark fick curlingdamerna nöja sig med ett silver igen.

  • Publicerad 15:00, 26 mar 2019

Lag Hasselborg har vunnit OS-guld (2018) och EM-guld (2018), men på VM har de ännu inte nått ända fram. Innan årets världsmästerskap i danska Silkeborg hade curlingdamerna tagit ett VM-silver som bäst. Även det var ifjol.

Och de får fortsätta att kämpa för att få stå längst uppe på VM-pallen.

Hasselborgarna, som tävlar för Sundbybergs curlingklubb, gjorde annars det mesta rätt fram till finalen. I gruppspelet föll de enbart mot Kina (3–9), annars var det idel segrar.

Föll i sista omgången

Den positiva trenden fortsatte i slutspelet då Japan besegrades med 6-3 i semin. I finalen väntade sedan Schweiz som Sverige slagit i gruppspelet. Men schweiziskorna tog en gruvlig revansch. I en supertight final kunde alplandet vinna guldet efter den sista stenen i extraomgången (7-8).

Efteråt var det givetvis en tung känsla för SCK:arna.

– Självklart suger det verkligen. Vi hade chansen i tionde omgången som vi inte tog. Det var en otroligt jämn match och jag är stolt över hur vi presterar över hela mästerskapet. Men vi hade velat vinna den här matchen, sa skippern Anna Hasselborg till radiosporten efter finalen.

Lag Hasselborg får därmed jaga vidare efter sitt första VM-guld. Kvar den här säsongen är bland annat grand slam-tävlingar i Kanada och sedan ska dessutom Anna Hasselborg köra mixeddubbel-VM, med Oskar Eriksson, i Norge.

Lag Hasselborg

Anna Hasselborg (skipepr), Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin (reserv), Wayne Middaugh (coach).

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här har villapriserna ökat mest i Stockholm

Nyheter Så mycket har priserna stigit på fem år – och här är villorna dyrast En ny undersökning visar var någonstans i Stockholms län som priserna på villor har gått upp mest de senaste fem åren.fredag 14/6 15:42

Sophögar upprör Sundbybergsborna

Nyheter Förvaltningen har tvingats ta bort papperskorgar En gång i veckan tvingas Kjell Lönnberg konstatera att det "ser för jävligt ut" i anslutning till områdets återvinningsstation i Rissne. Bristen på respekt och för hälsorisker har även tvingar...fredag 14/6 8:00

Färgkodade inkast ska underlätta sopsorteringen

Nyheter "Många sorterar rätt hemma, men kastar i fel inkast" Det ska bli svårare att missförstå sopsorteringen i Ursvik. Savab, Sundbybergs Avfall & Vatten, satsar på färgkodning av de tre inkasten.fredag 14/6 8:00
Stockholm Direkt