Silver. Ulrica Seijbold till vänster tog en ny medalj under VM i Ungern. Foto: Privat

VM-silvret var en seger för Ulrica

Ulrica Seijbold från Ekerö IK tog VM-silver i armbrytning under VM i Budapest.

  • Publicerad 14:37, 2 nov 2017

Det var superkul att vinna ett VM-silver och det känns som jag vann ett silver och inte förlorade ett guld.

Ulrica Seijbold från Mälaröarna och Ekerö IK har på kort tid tagit sig till världstoppen som armbrytare. Under sin drygt fyraåriga karriär har hon redan hunnit med att ta SM-guld och blev dubbel medaljör under VM i Litauen 2014 då hon tog ett silver och ett brons.

I ett tufft startfält i Budapest nyligen var Ulrica Seijbold återigen med i racet om de ädlaste medaljerna i masterklassen för kvinnor över 40 år. Enligt tränaren Anders Svensson har hon aldrig brutit med så bra teknik som under VM i Budapest.

– Jag har aldrig sett Ulrica brutit så tekniskt och kraftfullt, säger han.

Det gjorde att hon på vägen fram till finalen slog ut motståndare hon tidigare aldrig slagit. I finalen blev det dock förlust mot ryskan Ruzia Gabdrakhmanova men ännu en stark insats av Ulrica Seijbold på ett stort mästerskap och en till VM-medalj till den sedan tidigare redan fina prissamlingen.

– Det var superkul att vinna ett VM-silver och det känns som jag vann ett silver och inte förlorade ett guld, säger Ulrica Seijbold.

Från Ekerö IK deltog även Henrik Axman som gjorde bra ifrån sig i klassen -80 kilo senior.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter