Wille från Häggvik tog guld i TV-pucken

Efter ett supertight slutspel var det Stockholm Nord som fick höja den åtråvärda TV-pucken-pokalen för tredje gången på 10-talet. I vinnarlaget fanns två spelare med kopplingar till Sollentuna HC.

  • Publicerad 17:00, 8 nov 2019

Det var riktigt roligt att få spela en final och på förhand var det svårt att föreställa sig hur det var

Sedan 1959 har hockeyklassikern spelats och till denna säsong hade formatet ändrats en aning. Nytt för i år var att ett gruppspel spelades innan slutspelet.

Väl på Gotland, i september, grundlade Stockholm Nord sitt kommande guld. Men det krävdes en väckarklocka dessförinnan för att vakna till.

– Vi gjorde en usel mini-cup i Vallentuna inför Gotland. Jag tror det fungerade som tändvätska. Var vi inte på topp hela matcherna skulle det inte gå vägen i slutspelet, berättar Wilhelm Forsberg från Häggvik.

Spelar i DIF

"Wille" är fostrad i Sollentuna HC men spelar numera i Djurgården. Tillsammans med Emil Thorén, som spelar i SHC idag, åkte duon upp med sitt Stockholm till Dalarna för slutspel på höstlovet.

Efter gruppspelet på ön fanns en bra känsla i gruppen. Målet inför var givetvis guld.

– Stockholm har alltid guld som mål och självklart hade vår årgång det med. När vi började slutspelet var det självklart att sikta på det.

Väldigt tight

Men Stockholm Nord fick verkligen jobba för det. I både kvart- och semifinalen krävdes det övertid för att kora en segrare. Det började med 3–2 mot Ångermanland i kvarten.

– En väldigt häftig match. Jag var ganska nervös faktiskt men spelade enkelt och var nöjd med sin insats, säger centern Forsberg som gjorde lagets första mål i slutspelet.

I semin var Stockholm snäppet starkare än Småland och kunde vinna med 2–1 på övertid.

Sista hindret var Östergötland.

– Det var riktigt roligt att få spela en final och på förhand var det svårt att föreställa sig hur det var. Det var nästan lite overkligt och man fick passa på att njuta under tiden. Matchen var fartfylld och jämn igen.

Tredje guldet på 10-talet

Stockholm Nord var återigen starkare och segrade med uddamålet igen, 5–4. Guldet var säkrat för Wille, Emil Thorén och de andra glada norrortarna.

– Obeskrivligt! Ett guld i TV-pucken har man verkligen drömt om. Jag har knappt förstått det så här ett par dagar senare. Det är definitivt ett stort minne för livet och jag hoppas uppnå samma känsla igen.

Det var Nords tredje guld på 10-talet. I år var det 04:orna som var hjältarna.

– Vi växte som grupp hela turneringen och jobbade hela tiden som ett lag. Alla konkurrenter var verkligen starka men vi tog fighten.

Är du nöjd med din insats?

– Ja, det tycker jag. Jag var inte så nöjd med semin men överlag kände jag att jag bidrog med positiv anda, glädje och pepp till gruppen. Även att öppna ytor och skapa chanser till mina lagkamrater.

I ledarstaben ingick även SHC-bekanta Oscar "Hogga" Björsfält, 28, som är fysioterapeut .

Senaste SHC-fostrade spelaren som tog guld var den idag 22-åriga forwarden Christian Blomqvist (2013). Han spelar numera för Wings HC i hockeyettan östra där han hittills gjort succé och leder poängligan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Norra Stockholms sista anhalt finns i Västerort

Nyheter Så fungerar Råckstas krematorium I dagsläget väljer nio av tio stockholmare att kremera sig, men hur går det egentligen till? I Råcksta ligger ett av stadens två krematorier, vilket betyder att det är en plats där en stor del av...fredag 15/11 16:21

Stora skillnader mellan hyresvärdar på Malmvägen

Nyheter Kritik mot privat hyresvärd i rapport från Hyresgästföreningen Hyresgästföreningen släppte nyligen en rapport där de jämfört privatägda hyresfastigheter med kommunala på Malmvägen. Enligt rapporten finns det stora skillnader i fråga om service, underhåll och...fredag 15/11 11:54

Villaägare polisanmäler handskrivna lappar i Edsviken

Nyheter Ärendet rubricerat som hets mot folkgrupp I slutet av oktober delades lappar ut till flera bostäder i ett villaområde i Sollentuna. En av grannarna polisanmälde händelsen. Polisen rubricerade ärendet som hets mot folkgrupp.torsdag 14/11 12:40
Stockholm Direkt