Wiström ser fram emot nytt äventyr i Småland

Efter fem år i IK Frej väntar nu nästa utmaning för Philip Wiström. Mittbacken har skrivit på för seriekonkurrenten Jönköping Södra.

  • Publicerad 17:00, 6 dec 2018

2014 fick en då relativt oprövad Sollentuna-back chansen i IK Frej som då låg i division 1 norra. Redan första året klev laget upp i superettan och Philip Wiström blev nästan omgående en viktig kugge i Täbygängets backlinje.

– Jag är enormt tacksam att jag fick chansen av tränaren Bartosz (Grzelak). Jag lärde mig otroligt mycket av honom om vad som krävs för att spela i superettan, säger Töjnansonen.

Trots lite skador blev det 23 matcher som mittback i Frej i år.

– De tio sista matcherna var jag skadefri och då gick det bättre och bättre. Det var en okej säsong för mig och jag har tagit kliv framåt. Att laget sedan blev nia var en mindre bragd efter vår usla start (fem poäng på första tio matcherna).

Valde seriekonkurrent

Efter fem säsonger i gulsvart väntar nu nya utmaningar. Philip, 26, skrev nyligen på för Jönköping Södra.  

– Jag har haft fina år i Frej och är tacksam för den tiden. Det känns jättekul att få chansen i J Södra och de har ju nyligen varit i allsvenskan.

Några andra superettanklubbar var ute efter honom – men valet föll på smålänningarna.

– De gör en lite nysatsning, över flera år, och det ska känns kul att få vara med på den resan. Jag har även fått bra intryck av klubben och tränaren (Brännström), säger Philip som gjorde två säsonger i Sollentuna FK:s a-lag (2011, 2013).

Flytten sker i januari och Philip är sugen på sitt nya äventyr.

– Mitt mål är att hålla mig skadefri, spela så mycket som möjligt och utvecklas för att kunna ta nästa kliv. Jag vill göra det så bra att det jag en dag kan ta klivet upp till allsvenskan. Målet med laget är att vara med och fightas i toppen.  

Philip Wiström

Ålder: 26 år, född 1992

Från: Töjnan

Moderklubb: Turebergs IF

Aktuell: Klar för J Södra i superettan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Mångakampare förenas på "Vallen"

Nyheter Sollentuna får prestationscentrum Sollentunavallen blir landets femte plats som prestationscentrum inom friidrotten. Det är landets mångkamparna som ska förenas i Sollentuna.fredag 14/12 15:40

Maria tomtar för hundarnas skull

Nyheter "Vill göra julafton till något mer än att sitta hemma och äta julmat" Behöver du en tomte till julafton och kan tänka dig att betala med en gåva till Hundstallet har Maria Hedbeck konceptet. – Jag vill göra julafton till något mer än att sitta hemma och äta julmat,...fredag 14/12 8:30