Wiström ser fram emot nytt äventyr i Småland

Efter fem år i IK Frej väntar nu nästa utmaning för Philip Wiström. Mittbacken har skrivit på för seriekonkurrenten Jönköping Södra.

  • Publicerad 17:00, 6 dec 2018

2014 fick en då relativt oprövad Sollentuna-back chansen i IK Frej som då låg i division 1 norra. Redan första året klev laget upp i superettan och Philip Wiström blev nästan omgående en viktig kugge i Täbygängets backlinje.

– Jag är enormt tacksam att jag fick chansen av tränaren Bartosz (Grzelak). Jag lärde mig otroligt mycket av honom om vad som krävs för att spela i superettan, säger Töjnansonen.

Trots lite skador blev det 23 matcher som mittback i Frej i år.

– De tio sista matcherna var jag skadefri och då gick det bättre och bättre. Det var en okej säsong för mig och jag har tagit kliv framåt. Att laget sedan blev nia var en mindre bragd efter vår usla start (fem poäng på första tio matcherna).

Valde seriekonkurrent

Efter fem säsonger i gulsvart väntar nu nya utmaningar. Philip, 26, skrev nyligen på för Jönköping Södra.  

– Jag har haft fina år i Frej och är tacksam för den tiden. Det känns jättekul att få chansen i J Södra och de har ju nyligen varit i allsvenskan.

Några andra superettanklubbar var ute efter honom – men valet föll på smålänningarna.

– De gör en lite nysatsning, över flera år, och det ska känns kul att få vara med på den resan. Jag har även fått bra intryck av klubben och tränaren (Brännström), säger Philip som gjorde två säsonger i Sollentuna FK:s a-lag (2011, 2013).

Flytten sker i januari och Philip är sugen på sitt nya äventyr.

– Mitt mål är att hålla mig skadefri, spela så mycket som möjligt och utvecklas för att kunna ta nästa kliv. Jag vill göra det så bra att det jag en dag kan ta klivet upp till allsvenskan. Målet med laget är att vara med och fightas i toppen.  

Philip Wiström

Ålder: 26 år, född 1992

Från: Töjnan

Moderklubb: Turebergs IF

Aktuell: Klar för J Södra i superettan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brand på Järvafältet under kontroll

Nyheter Flygförbud har släppts efter riskbedömning Branden på Järvafältet är under kontroll. Sedan tidig tisdag morgon vattenbombas platsen med helikoptrar.tisdag 18/6 9:36

Explosionsrisk efter brand på Järvafältet

Nyheter Militären har kopplats in En brand härjar på ett gammalt skjutfält på Järvafältet. Området är avspärrat både på land och upp i luften på grund av sprängrisker.måndag 17/6 18:53

JUST NU: Stor skogsbrand vid Arlanda

Nyheter "Sprider sig snabbt" Det rasar en skogsbrand vid Arlanda.måndag 17/6 15:19
Stockholm Direkt