Wiström ser fram emot nytt äventyr i Småland

Efter fem år i IK Frej väntar nu nästa utmaning för Philip Wiström. Mittbacken har skrivit på för seriekonkurrenten Jönköping Södra.

  • Publicerad 17:00, 6 dec 2018

2014 fick en då relativt oprövad Sollentuna-back chansen i IK Frej som då låg i division 1 norra. Redan första året klev laget upp i superettan och Philip Wiström blev nästan omgående en viktig kugge i Täbygängets backlinje.

– Jag är enormt tacksam att jag fick chansen av tränaren Bartosz (Grzelak). Jag lärde mig otroligt mycket av honom om vad som krävs för att spela i superettan, säger Töjnansonen.

Trots lite skador blev det 23 matcher som mittback i Frej i år.

– De tio sista matcherna var jag skadefri och då gick det bättre och bättre. Det var en okej säsong för mig och jag har tagit kliv framåt. Att laget sedan blev nia var en mindre bragd efter vår usla start (fem poäng på första tio matcherna).

Valde seriekonkurrent

Efter fem säsonger i gulsvart väntar nu nya utmaningar. Philip, 26, skrev nyligen på för Jönköping Södra.  

– Jag har haft fina år i Frej och är tacksam för den tiden. Det känns jättekul att få chansen i J Södra och de har ju nyligen varit i allsvenskan.

Några andra superettanklubbar var ute efter honom – men valet föll på smålänningarna.

– De gör en lite nysatsning, över flera år, och det ska känns kul att få vara med på den resan. Jag har även fått bra intryck av klubben och tränaren (Brännström), säger Philip som gjorde två säsonger i Sollentuna FK:s a-lag (2011, 2013).

Flytten sker i januari och Philip är sugen på sitt nya äventyr.

– Mitt mål är att hålla mig skadefri, spela så mycket som möjligt och utvecklas för att kunna ta nästa kliv. Jag vill göra det så bra att det jag en dag kan ta klivet upp till allsvenskan. Målet med laget är att vara med och fightas i toppen.  

Philip Wiström

Ålder: 26 år, född 1992

Från: Töjnan

Moderklubb: Turebergs IF

Aktuell: Klar för J Södra i superettan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sval bostadsmarknad stoppar nyproduktion

Nyheter Bostäder i Tureberg läggs på is Försäljningen av nyproducerade lägenheter går trögt. Peab pausar nu byggnationen av 110 nya lägenheter i Tureberg eftersom inte tillräckligt många har blivit sålda.fredag 18/1 8:00

Sollentunabo fast i Skatteverkets granskning

Nyheter Försökte undanhålla miljonbelopp En man som bor i Sollentuna har blivit påkommen med att inte redovisa inkomster, moms och arbetsgivaravgifter som han ska. Han måste nu betala nästan 2,8 miljoner kronor till Skatteverket.torsdag 17/1 14:06

Hyllad Gärdestad-konsert tillbaka

Nyheter Ny artist tar plats på scenen Succéföreställningen This is Ted kommer snart att spelas ännu en gång i Sollentuna. Och den här gången dyker ett ny artist upp vid sidan av Janne Schaffers på scenen.onsdag 16/1 12:40