Yasin tänker långsiktigt i SIK

SIK:s fotbollsherrar har haft två olika tränare på lika många år. Nya managern Yasin Kayhan hoppas få jobba mer långsiktigt än så. – Jag jobbar alltid i tre års cykler, så det är målet även i SIK, säger han.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Förra året tränades SIK av Robel Alazar, men han stannade bara ett år i klubben. Efter det började Sundbyberg en process för att hitta en ny coach och valet föll på Yasin Kayhan som närmast kommer från tre år i Järla.

Yasin kommer att ha en managerroll då han även kommer att ha en del administrativa uppdrag för herrlaget.

– Det känns kul. SIK är en seriös förening med en bra organisation och en fin ungdomssida. Framför allt känns det bra att man har ett så bra stöd inom klubben, säger Yasin och fortsätter:

– Det ska bli kul att få jobba med en klubb som har ordning och reda och en bra struktur.  

Känner väl till SIK

30-åringen har hyfsad koll på klubben sedan tidigare.

– Ja, jag kollar mycket fotboll och känner Stephanos (Tecle) sedan tidigare. Det finns en stor potential att kunna göra något fint här.

Efter att Stephanos Tecle lämnade SIK:s fotbollsherrar efter 2016 har laget haft ettåriga lösningar på tränarrollen. Yasin Kayhan hoppas kunna jobba mer långsiktigt än så.

– Jag jobbar alltid i tre års cykler, så det blir målet att göra i SIK med. Samtidigt får man ju se, jag är ju inte beslutsfattare och föreningen ska ju vara nöjd med det jag gör. Men tanken är minst tre år i alla fall.

Många nya i truppen

Truppen innehåller idag runt 20 man och ett par spelare ska in ytterligare. Nio spelare är nya utifrån och dessutom har tre egna juniorer flyttats upp. Fem, sex spelare är kvar sedan 2018 så det blir ett relativt nytt SIK i år.  

– Jag skulle säga att det är ett ungt, lovande och hungrigt lag med stor träningsvilja och en bra teknisk bollbehandling. Att vilja något med sin fotboll, vilja träna mycket samt vara en bra människa är de tre delarna som är viktigast för oss hos våra spelare.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

– Tänka kollektivt framför allt, det är en lagsport vi håller på med. Även att kunna värdera situationer och visa upp speluppfattning och spelförståelse. Att ha något bakom pannbenet när man spelar är viktigt.

Offensivt eller defensivt?

– Så offensivt som möjligt. Det bästa försvaret är att anfalla med en tydlig disciplin.

Tror på toppstrid

Den 6 april börjar division 2 norra Svealand och Yasin ser Karlberg, Lidingö, Stocksund och Gute som toppkandidater. Även hans SIK.

– Ja, vi kommer bli ett topplag utan tvekan. Även om det blir mitt första år som coach i tvåan har jag sett mycket fotboll och har bra koll. Vi har tränat riktigt bra och mitt mål är att vara med i toppen, jag ser mycket fram emot säsongen.

Sportchefen, Elias Gergi, är nöjd med klubbens nya manager.

– Vi har sökt en lösning på tränarfronten som vi tror blir bra på både kort och lång sikt och jag känner mig väldigt glad att fått hit Yasin, säger Elias Gergi till hemsidan.

Yasin Kayhan

Ålder: 30 år

Moderklubb: Huddinge

Klubbar som tränare: Huddinge, Vasalund, Järla

Aktuell: Ny manager för SIK:s fotbollsherrar.

Nyförvärv 2019

Ali Mousa, Södertälje FK

Bawan Ahmad, Bele Barkarby

Burak Arslanoglu, Stocksund

Constantino Capotondi, SIK U19

Dejan Vitkovic, Vasalunds IF

Gabriel Dridi, SIK U19

Jawad Lahlou, Hallonbergens IF

Kevin Dennerby, IFK Haninge

Mohammad Esfandiari Doulabi, Bele Barkarby

Nicholas Hillgren, Karlbergs BK

Peter Saweris, SIK U19

Roni Burhan Tanrikulu, Håbo FF

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

100 meter bro lyfts på plats i natt

Nyheter Milstolpe för nya tvärbanan Det har varit många turer kring tvärbanans nya Kistagren och processen har dragit ut på tiden. Men natten till onsdag når bygget en viktig milstolpe, då en del av tvärbanebron vid Bromma blocks sätts...tisdag 19/3 16:32

Akademin ska skapa praktikplatser åt fler

Nyheter Med Arbetsförmedlingen i förändring behövs nya vägar till jobb och studier. Efter några lyckade försök i bostadsområden i Frölunda och Helsingborg tar TalangAkademin nu avstamp i en hel stad –...tisdag 19/3 9:44