Yasin tänker långsiktigt i SIK

SIK:s fotbollsherrar har haft två olika tränare på lika många år. Nya managern Yasin Kayhan hoppas få jobba mer långsiktigt än så. – Jag jobbar alltid i tre års cykler, så det är målet även i SIK, säger han.

  • Publicerad 17:00, 15 mar 2019

Förra året tränades SIK av Robel Alazar, men han stannade bara ett år i klubben. Efter det började Sundbyberg en process för att hitta en ny coach och valet föll på Yasin Kayhan som närmast kommer från tre år i Järla.

Yasin kommer att ha en managerroll då han även kommer att ha en del administrativa uppdrag för herrlaget.

– Det känns kul. SIK är en seriös förening med en bra organisation och en fin ungdomssida. Framför allt känns det bra att man har ett så bra stöd inom klubben, säger Yasin och fortsätter:

– Det ska bli kul att få jobba med en klubb som har ordning och reda och en bra struktur.  

Känner väl till SIK

30-åringen har hyfsad koll på klubben sedan tidigare.

– Ja, jag kollar mycket fotboll och känner Stephanos (Tecle) sedan tidigare. Det finns en stor potential att kunna göra något fint här.

Efter att Stephanos Tecle lämnade SIK:s fotbollsherrar efter 2016 har laget haft ettåriga lösningar på tränarrollen. Yasin Kayhan hoppas kunna jobba mer långsiktigt än så.

– Jag jobbar alltid i tre års cykler, så det blir målet att göra i SIK med. Samtidigt får man ju se, jag är ju inte beslutsfattare och föreningen ska ju vara nöjd med det jag gör. Men tanken är minst tre år i alla fall.

Många nya i truppen

Truppen innehåller idag runt 20 man och ett par spelare ska in ytterligare. Nio spelare är nya utifrån och dessutom har tre egna juniorer flyttats upp. Fem, sex spelare är kvar sedan 2018 så det blir ett relativt nytt SIK i år.  

– Jag skulle säga att det är ett ungt, lovande och hungrigt lag med stor träningsvilja och en bra teknisk bollbehandling. Att vilja något med sin fotboll, vilja träna mycket samt vara en bra människa är de tre delarna som är viktigast för oss hos våra spelare.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

– Tänka kollektivt framför allt, det är en lagsport vi håller på med. Även att kunna värdera situationer och visa upp speluppfattning och spelförståelse. Att ha något bakom pannbenet när man spelar är viktigt.

Offensivt eller defensivt?

– Så offensivt som möjligt. Det bästa försvaret är att anfalla med en tydlig disciplin.

Tror på toppstrid

Den 6 april börjar division 2 norra Svealand och Yasin ser Karlberg, Lidingö, Stocksund och Gute som toppkandidater. Även hans SIK.

– Ja, vi kommer bli ett topplag utan tvekan. Även om det blir mitt första år som coach i tvåan har jag sett mycket fotboll och har bra koll. Vi har tränat riktigt bra och mitt mål är att vara med i toppen, jag ser mycket fram emot säsongen.

Sportchefen, Elias Gergi, är nöjd med klubbens nya manager.

– Vi har sökt en lösning på tränarfronten som vi tror blir bra på både kort och lång sikt och jag känner mig väldigt glad att fått hit Yasin, säger Elias Gergi till hemsidan.

Yasin Kayhan

Ålder: 30 år

Moderklubb: Huddinge

Klubbar som tränare: Huddinge, Vasalund, Järla

Aktuell: Ny manager för SIK:s fotbollsherrar.

Nyförvärv 2019

Ali Mousa, Södertälje FK

Bawan Ahmad, Bele Barkarby

Burak Arslanoglu, Stocksund

Constantino Capotondi, SIK U19

Dejan Vitkovic, Vasalunds IF

Gabriel Dridi, SIK U19

Jawad Lahlou, Hallonbergens IF

Kevin Dennerby, IFK Haninge

Mohammad Esfandiari Doulabi, Bele Barkarby

Nicholas Hillgren, Karlbergs BK

Peter Saweris, SIK U19

Roni Burhan Tanrikulu, Håbo FF

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bakslag för borättköpare

Nyheter Får inte hoppa av trots försening Inflyttningen i de attraktiva bostadsrätterna på gränsen mellan Solna och Sundbyberg försenades med 15 månader. Drygt 50 köpare ville hoppa av projektet. Tingsrättens dom innebär ett stort bakslag...tisdag 21/5 15:59

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02
Stockholm Direkt