Landslaget. Patrik Zackrisson siktar mot OS. Foto: Amel Zukanovic

”Zackes” OS-chans lever

Patrik Zackrisson, 30, har ännu en gång blivit uttagen till Tre Kronor.

  • Publicerad 10:08, 7 dec 2017

Patrik Zackrisson var inte med i landslagets senaste turnering i Karjala Cup i början av november. Men när förbundskapten Rikard Grönborg presenterade landslagstruppen till Channel One Cup i måndags var Patrik Zackrisson som sedan tidigare står bokförd för 57 A-landskamper åter med i truppen.

Channel One Cup och är ett genrep inför OS i sydkoreanska Pyeongchang den 14-25 februari nästa år som kommer spelas utan spelare från NHL.

En bra turnering kan alltså innebära att den tidigare Skåspelaren blir belönad med en OS-biljett. Patrik Zackrisson spelar till vardags i Sibir Novosibirsk i ryska KHL där han leder den interna poängligan med 9 mål och 15 assist på 38 spelade matcher.

Channel One Cup spelas i Moskva och Prag den 13–17 december och Tre Kronor kommer ställas mot Ryssland, Tjeckien och Sydkorea som Ryssland bjudit in till turneringen som ett led i ett samarbete länderna gjort för att stärka den asiatiska ishockeyn - och bredda den ryska.

Patrik Zackrisson

Ålder: 30 år

Position: Forward

A-landskamper: 57

Klubbar: Skå IK, Frölunda, Rögle, Linköping, Atlant Mytishchi, HC Lev Praha, Skellefteå, HC Lugano, Sibir Novosibirsk.

Sveriges matcher i Channel One Cup

14 december Sverige-Ryssland
16 december Sverige-Sydkorea
17 december Sverige-Tjeckien

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter