Final. Zakarias Berg är i final i Bundesliga och brottas om att bli tysk mästare. Foto: Peter Hanselmann

Zakarias Berg kan bli tysk mästare

Zakarias Berg och hans KSV Ispringen är klara för final i Bundesliga.

  • Publicerad 18:48, 3 jan 2017

Final känns galet stort.

Framgångarna fortsätter för brottaren Zakarias Berg som nu är klar för final i Bundesliga efter seger mot KSV Aalen 05 i semifinalen.

– Alla killar presterade på topp, säger en nöjd Berg.

När det var dags för Berg att brottas ledde hans lag med 7-6 så det var en spännande match som väntade men Zakarias Berg gjorde processen kort mot sin motståndare.

– Jag tog ner min motståndare redan efter tio sekunder. Därifrån var det bara att fortsätta och inte göra några misstag. Jag fick honom passiv fyra gånger under matchen, så det var en stabil seger, säger han.

Nu väntar final i världens tuffaste brottningsliga för Stenhamrabon. En final som kommer avgöras i ett dubbelmöte med bortamatch den 7 januari och sedan en hemmaretur den 14 januari. I finalen väntar Weingarten som vann Bundesliga 2011 och 2012 och har sedan dess även varit i flera finaler.

– Final känns galet stort. Senast vi mötte dem blev det 15-13 till dem så det kommer bli jämnt, avslutar Berg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter