Zane vill bidra med karaktär och mål i SHC

Motståndarna är förvarnade. På försäsongen har kanadensaren Zane Jones redan tacklat in flertalet motståndare i plexiglaset och omgående visat sin styrka på isen. Dessutom hoppas Sollentunas nya kanadensare kunna bidra med en hel del poäng i vinter.

  • Publicerad 15:40, 8 sep 2017

I november kommer den vara i "full strength"

Ja, Zane Jones har bara varit i Sollentuna ett par veckor men har alltså redan nu hunnit presenterat sig. Och det med besked. I en träningsmatch nyligen tryckte SHC:s nya kanadensare upp flera motståndare mot sargen och satte sig omgående i respekt.

– Han kommer sätta skräck i många motståndare denna säsong. Zane är stor och tung att möta, berättar tränaren Micke Erdtman om sitt transatlantiska nyförvärv.

Men det är inte bara tufft jobb 24-åringen från Olds i Kanada ska bidra med. Tanken är även Zane ska bidra med en hel poäng för hockeyettangänget.

– Jag är en power-forward som gillar att frigöra is åt mina lagkamrater. Dessutom gillar jag att göra mål. Jag gillar att vara framför nätet och då händer det ju grejer, säger Zane med ett leende.

Zane har blivit rekommenderad av en tidigare SHC-spelare att söka sig hit. Närmast kommer han från en kort sejour i hans andra hemland Australien. Tanken är att få fart på karriären i Sollentuna HC.

I Nordamerika finns inte så mycket bra ligor under de största (NHL, AHL, college), därför var Sverige ett bra alternativ för en hockeyspelare som alltjämt vill satsa.

– Jag har hört att Sverige är ett bra land att spela i. Och det är ett bra första steg och kanske en språngbräda för mig att kunna ta mig vidare, fortsätter Zane Jones som har ett fint CV och har närmare 300 matcher i WHL.

Vad är skillnaden förutom rinkens storlek?

– Farten, man rör sig ständigt här. Upp och ner. Och det är mera fysisk träning här i Sverige.

När Filip Holmgren slutade i våras tappade SHC en pålitlig målskytt. Sollentuna hoppas nu att Zane kan vara med och bidra i målproduktionen.

– Ja, vi hoppas att han kan kliva in och axla det ansvaret. Zane har spelat många år på en bra nivå. Vi är glada att han kommit hit, fortsätter "Ertan" Erdtman.

I ett ungt Sollentuna blir Zane Jones även en av de äldre spelarna.

– Ja, jag är ju en av de äldre i laget med mina 23 år. Trots att jag inte kan språket så ska jag hjälpa till som ledare i laget och visa min erfarenhet på isen. Vårt mål med laget är att bli topp-fem i vinter, fortsätter Olds-sonen.

Kanadensaren har även att brås på. Han är nämligen släkt med NHL-ikonen Lanny McDonald, idag 64 år. En karaktär som bidrog med väldigt mycket poäng under sina närmare 20 år i NHL. Främst i Calgary och Toronto.

Hans ikoniska orangea valrossmustasch är det det många fortfarande som kommer ihåg.

– Min egen mustasch är på väg men är inte i Lannys kaliber än. I november kommer den vara i "full strength" , lovar Zane.

Någonting säger undertecknat att Zane kommer bli en attraktion i vinterns hockeyettan östra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40