Stina Svensson

Jag gillar att springa. Helst långt. Löpning, och även simning eftersom jag håller på med swimrun, tar ganska stor del av mitt liv, men jag brukar få plats med ett roligt jobb och en hel del böcker,...

In the heart of Shakespeare country

  • Publicerad 09:36, 17 apr 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Onsdag för nästan två veckor sedan begav jag mig till Coventry (in the heart of Shakespeare country enligt hotellets hemsida). Dags för företagets första UK användarmöte. Hemresa på fredagen samma vecka. Hade tänkt spendera den med att skriva något om mina intryck från Coventry. Mötet är till största del presentationer som representanter från kliniker som använder dosplaneringssystemet företaget jag jobbar på utvecklar. För inspiration till andra kliniker och för att vi ska veta hur systemet används  och kan förbättras. [Förtydligande: dosplaneringssystem används på sjukhus när en patient behöver strålbehandling i ett led att bota sin cancer. Systemet försöker optimera fram hur t ex en linjäraccelerator ska skicka fotonstrålar genom patienten. Det är ytterst viktigt att så mycket dos som möjligt kommer till tumören men så lite som möjligt till annat i kroppen.] Superintressant! Det görs så mycket spännande grejor. Härligt att höra att mjukvaran vi gör, till mesta del, är otroligt uppskattad och anses värdefull. Precis innan kl 15 svensk tid på fredagen var det dock dags för mötesutvärdering, vilken jag inte hade någon aktiv roll i. Jag loggade in på Facebook för att kolla läget. Hamnade omedelbart på någon som länk till en artikel om någon lastbil som kört in i Åhléns-huset. Eehhh, alltså i Sverige? I Stockholm? Några kvarter från där jag jobbar? Några kvarter från där jag bor? Där jag och många av vänner och kollegor rör oss dagligen?

Det där nerplitandet av intrycken från resan kom liksom av sig.

Jag släpptes iallafall ner vid ett litet hotell mitt i ingenstans på den engelska landsbygden den där onsdagen. Mötet skulle hållas inte i, utan en bit utanför, Coventry. Som att hamna i någon engelsk TV-serie. Grönt, vidder, stenhus, heltäckningsmatta, engelsk pubmat & öl.

33057316473_f23b73056c_k

 

Mötet började inte förrän kl 11 på torsdagen så vi fick sovmorgon. Och jag får springa! Och det gör inte ont! Upptrappningsperiod. Just denna period fick jag köra två set med fem gånger fem minuters löpning, en minut gåvila emellan. Inte mycket men bra mycket mer än inget. Oxford Canal passerar runt knuten på hotellet och den har en liten stig längs sig. Perfekt för löpning.

33848837076_1e5b56044c_k

Den valde jag den både på torsdagsmorgonen och på fredagsmorgonen, åt olika håll. Magiska morgnar.

33714244892_1777ce4ef7_k

Passerade ett gäng broar som jag fick huka mig lite för att komma under, trots att jag inte är speciellt lång.

33486123760_59ef3108b0_k

 

Kanalbåtarna låg där och lockade. Någon gång ska jag åka en sådan.

33076350453_e34fe87dfe_k

 

Stigen jag sprang längs var smal, väldigt knögglig och bitvis lerig. Lite annorlunda att springa där jämfört med längs Kungsholmsstrand där jag kört mina tidigare upptrappningspass, fortfarande platt men definitivt mer åt det obanande hållet. Lite osäker innan på hur kroppen skulle reagera men det funkade skönt nog finfint.

Vi hade lite väntan efter mötets slut och innan planet skulle gå hem. Passade på att ta en sväng förbi katedralen i Coventry.

33913723795_f525ddc5d5_k

Häftigt ställe som både är vackert och samtidigt påminner om oår med det bortbombade taket. Vandrade runt och försökte bearbeta och förstå händelserna hemmavid.

 

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.