Stina Svensson

Jag gillar att springa. Helst långt. Löpning, och även simning eftersom jag håller på med swimrun, tar ganska stor del av mitt liv, men jag brukar få plats med ett roligt jobb och en hel del böcker,...

Lighthouse run 2017

  • Publicerad 08:21, 27 jul 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Dags för semester och lite äventyr. Sitter på bussen söderut. Första delen av detta äventyr är nämligen välgörenhetslöpet Lighthouse Run 2017 på Öland. Tanken är att springa från fyr till fyr under tre dagar (170km). Bara för att det är roligt! Och för att samla in pengar till organisationen Min stora dag som jobbar med att förverkliga drömmar för barn med svåra sjukdomar och diagnoser. Finns en speciell lighthouserun-bössa för den som vill bidra.

Min swimrunpartner var med på Lighthouse Run 2016 och det verkar ha varit ungefär hur härligt som helst. Så självklart vill jag vara med i år. Öland är i princip outforskad för min del. Jag har bara gjort några stopp med båt längs kusten när jag var liten. Finns en hel del mer att se, och som kan upptäckas under detta event.

Hur var det nu med den där hälen? Jodå, tackar som frågar, den blir bättre och bättre. Har fått expertutlåtande från två håll och kollad på med ultraljud. Det är verkligen inget värre än en inflammerad slemsäck, och något inflammerad senskida, vilken kommit från att ha dansat runt för mycket i knäppa stövlar på slirigt underlag under Roskildefestivalen. Inget löprelaterat. Foten som sådan är stark på alla håll och kanter, senorna utan påverkan. Inflammationen ska lägga sig på 4-6 veckor. Gör numera inte ont överhuvudtaget i vardagen och har varit så ett tag. Känns lite vid vissa rörelser men inget mer än det. Dock går det en sena förbi det inflammerade området som jobbar vid löpfrånskjut så det är faktiskt först just idag som jag har kunnat springa. Mao kommer jag inte springa några 170km i helgen.

Det suger så svårt!!! Men, var lugn och ha tålamod! Det kommer gå över! Så vad gör jag då?

Jag får förstås ta cykel istället. Cykeln skulle med på resan i vilket fall som helst eftersom jag behöver den för senare delar av äventyret (mer om det i kommande inlägg). Så jag har gjort upp en rutt för att utforska Öland till stor del på två hjul men även lite på två ben. Det jag vill är att vara igång länge varje dag, se båda fyrarna och hänga med gänget av roliga långlöpare på kvällarna. Inte helt enligt min ursprungliga plan, men en helt acceptabel backup-plan.

20170727_074733_crop_863x745

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.