"Vi hade bytt värld för en natt, och det räckte" skriver reporter Stigfur. Foto: Sacharias Källdén/Karoline Montero Araya

STIGFUR: Skippa AW:n – dra till skogs

StockholmDirekts reporter Sophie Stigfur har bytt fredagkvällarnas sedvanliga barhäng – mot barrträd.

  • Publicerad 09:55, 7 jul 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Kanske finns det lika många olika sätt att hantera övergången från arbetsvecka till helg på som det finns stockholmare. Eller så gör de flesta ungefär som mig. Möte med vänner på valfri bar, för att där, med varsitt glas i hand, tydligt manifestera ett före och ett efter – nu slutar jobbet och Livet tar vid. Skål!

Häromveckan lät jag mig dock övertygas av min bäste vän Joel att vi skulle spola fredags-cavan och dra till Nackareservatet och tälta istället. ”Träden och sjöarna där, det kommer göra underverk för själen” mässade han lyriskt. Då jag redan har min beskärda del av AW:s med klingande glas i bagaget tackade jag ja.

Så tycker sommargästerna om Stockholm

En kort busstur, en vindlande skogspromenad i jakt efter torra grenar att elda, iphones som snabbt avled av batteribrist och några grillade korvar senare visade det sig att han hade rätt. Känslan av att lapa sol vid vattnet några timmar på morgonkvisten dagen efter och komma tillbaka till Slussen med en stark doft av eldstad och tallbarr i håret var, tja, om inte lycka så i alla fall tillfredsställelse. Vi hade bytt värld för en natt, och det räckte.

Den här veckan har vi träffat människor som av olika anledningar valt att använda sommaren till att leva det enkla livet på camping. Allt från ett holländskt par som sålt sitt hem för att bo i husbil till en skejtare som vilar upp sig i en gammal polisbuss innan han tar sig vidare för campingliv á la Indien.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För oss som bor i Stockholm, varav många liksom jag faktiskt kommer från landsbygden, kan det dock vara värt att påminna att det varken krävs dramatiska uppbrott, pengar eller mödosamt planerande för att ta del av den själaro som naturen bjuder. Den finns en kvarts bussfärd bort från Slussen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.