Snabbare cykelväg. Felix Boltshauser slipper ta en omväg till jobbet. Foto: Lotten Engbom

Här är Täbys nya autobahn - för cyklister

Nu har Löttingelundsvägen fått en nästan fyra meter bred cykelväg. Täbyvägen står näst i tur för att uppgraderas som snabb cykelväg.

  • Publicerad 15:09, 15 aug 2016

Längs Löttingelundsvägen sträcker sig nu en cykelväg, som går mellan Stolpaskogen och Löttinge. Cykelbanan är 4,3 meter bred, vilket är det bredaste som byggts i modern tid i Täby.

– Jag är väldigt glad för den här. Den är väldigt praktisk till mitt jobb. När jag gick fick jag alltid ta en omväg tidigare, säger Felix Boltshauser som cyklar mellan jobbet i Löttinge och hemmet i Täby Kyrkby.

– Ska jag jämföra så är till exempel cykelvägen i Kyrkbyn rätt smal, då föredrar jag helt klart den här. Det är mindre meck, och mindre trängsel är ju schyst!

Enligt Täby Kommun är det inte en engångsföreteelse med bygget av en bredare cykelväg.

– Det är målet för alla de regionala cykelstråken. De flesta av våra befintliga är 3,4 eller 4 meter breda, säger Niklas Wennberg, projektledare på Täby Kommun.

– Men det är såklart en utmaning att bygga med tanke på hur miljön ser ut med vägar och befintliga fastigheter, och att vi inte äger all mark.

Nästa projekt är precis börjat - ett brett regionalt stråk längs Täbyvägen.

– Vi börjar i Lövbrunna och arbetar oss söderut. Ambitionen är att komma till Skarpängsparken i år, säger Niklas Wennberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36