Stökigt. Containrar, skräp och avställda bilar. Men eftersom det är oklart vem som äger tomten eller vem som har ställt upp prylarna, så kan inte kommunen göra något åt det. Foto: Läsarbild

Oklart vem som äger skräpig fastighet i Bällsta

En industritomt i Bällsta är full av skräp, bland annat gamla toaletter och avställda bilar. Men kommunen kan inte göra något åt skrotet eftersom de ligger i tvist gällande vem som äger fastigheten.

  • Publicerad 17:05, 14 feb 2020

Skräp, rostiga containrar, utslängda toaletter och avställda bilar. Röran på en industritomt riskerar att skapa otrygghet bland boende i området, menar en läsare som hört av sig till VallentunaDirekt.

Läsaren har felanmält tomten till kommunen, men de kan inte göra något eftersom de ligger i en juridisk tvist gällande fastigheten.

– Man är oense om vem som faktiskt är ägaren, säger Magnus Sjögren, marknadschef i kommunen och ansvarig för att hantera kommunens agerande i rättstvisten.

Gått igenom flera instanser

Enligt Magnus Sjögren började historien i samband med att tomten skulle säljas. Handpenningen från köparen kom in, men den resterande betalningen sköts upp så pass länge att det inte längre fanns ett giltigt avtal. När betalningen till slut kom in hade politiken redan hunnit besluta om att häva köpet.

– Vi har vunnit i tingsrätten och det överklagades till hovrätten. Nu har ärendet tagits upp för prövning i Högsta förvaltningsdomstolen och där står vi nu, säger Magnus Sjögren.

Kan inte lösa det

Inte heller gatu- och parkavdelningen, som ansvarar för renhållning av fastigheter, kan göra något åt skräpet i nuläget.

– Så länge det är en tvist och vi inte vet vem som äger marken, då är det svårt för oss att gå in och forsla bort något, säger Johan Carselind, gatu- och parkchef.

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Nu ska moppebilarnas säkerhet utredas

Nyheter ✓Öka bältesanvändning ✓vinterdäck ✓utbildning Allt fler ungdomar kör mopedbil, i takt med det ökar olyckorna i bilarna. Nu har Transportstyrelsen lagt fram en rapport för se över säkerheten hos fordonen.fredag 28/2 14:52
Stockholm Direkt