Utveckling. Edvin Nordström har klivit från juniorlandslaget till internationella tävlingar på seniornivå. Foto: Privat, Mostphotos/Arkivbild

Vallentunaåkare uttagen till världscupen

Han är uppvuxen i Brottby, men tack vare många års orientering i Täby OK har han i år kunnat ta nästa steg upp i karriären. 20-åriga Edvin Nordström avnjuter sin första säsong i utvecklingslandslaget i skidorientering och har blivit uttagen till världscupen.

  • Publicerad 11:50, 13 feb 2020

Efter många års slit och fyra år på skidgymnasiet i Mora är Edvin Nordström tillbaka i Stockholm och tränar skidorientering. Nu laddar han upp inför världscupen i Umeå som inleds nästa helg.

– Det är kul att jag får vara med på en stor tävling och får möta de bästa i världen. Målet är att komma topp fem bland svenskarna, kanske slå någon i A-landslaget, säger han.

Första seniorsäsongen

Han gör just nu sin första säsong på seniornivå i utvecklingslandslaget med målet att till nästa år ta sig in i A-landslaget. Men att tävla i internationella sammanhang har han gjort länge. I bagaget har han tre år i juniorlandslaget.

– Men nu är det första säsongen som senior, där man får möta alla de bästa. Det har varit lite upp och ner hittills, jag blev sjuk över jul och kunde inte vara med under de första helgerna, säger han.

Täby- och Vallentunaskolad

Skidor har han lärt sig att åka i Brottby SK, men orienteringen har han i många år tränat och tävlat i Täby OK. Den här säsongen är första gången på flera år som han spenderar vintern i Stockholm, vilket ju blev något av en besvikelse för vintersportälskaren. Frånvaron av snö lyser grå i länet.

– Träningsmässigt så fungerar det ändå väldigt bra, hela sommaren och hösten så tränar man på rullskidor ändå. Det svåra har ju varit att få upp motivationen men vi har varit på fyra träningsläger, så vi har kunnat åka lite skidor också, säger Edvin Nordström.

Han var dock snabb på att vara framme och prova konstsnöspåren i Arninge förra helgen när de var redo. Även 400-metersslingan i Sollentuna har han provat. Men om han ska åka skidor hemma i Vallentuna vet han precis var han helst åker:

– På Össeby IP, i Brottby, om det är snö. Jag måste ju säga hemmabanan. Det är otroligt fint och brukar få väldigt fina spår.